Rasaduri puternice si productive cu aceste doua ingrasaminte !

Dacă fertilizați din timp pământul pentru răsaduri, atunci plantele tinere vor fi mai puternice și mai puțin predispuse la boli. După acest îngrășământ, semințele vor da rapid plante tinere, iar răsadurile vor fi viguroase!

Ați știu că dacă fertilizați din timp pământul pentru răsaduri, atunci plantele tinere vor fi mai puternice și mai puțin predispuse la boli? Un îngrășământ demult uitat pentru răsaduri sunt foile de dafin.


Foaia de dafin are cu ce se lăuda în ceea ce ține de conținutul substanțe utile. Este o sursă de vitamine: A, B, PP, precum și seleniu, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, cupru și multe alte minerale necesare răsadurilor. 

Avem nevoie de 10 frunze de dafin si 1 l de apa. Se dau prin blender apoi se strecoara. Se uda rasadurile cu acesta solutie. Sau o alta modalitate de a folosi foile de dafin este sa turnati apa fierbinte peste ele , sa lasati o ora la infuzat si cu solutia obtinuta se dilueaza jumatate cu apa, se uda rasadurile. Ingrasamantul din foi de dafin se foloseste doar o data.


Apoi putem folosi fertilizant din cartofi.

Cojile de cartofi reprezintă o sursă naturală de substanțe nutritive și minerale pentru plante. Printre acestea se numără vitamina C, mulți acizi și amidon, fosfor, calciu, magneziu și multe alte microelemente.

Avem nevoie de 2 cartofi cu tot cu coaja, se taie in bucati se pune in blender, se strecoara iar solutia obtinuta se dilueaza cu jumatate apa se foloseste la udat rasadurile. Putem adauga si niste coji de banane care sunt foarte bogate in fosfor si potasiu. Se foloseste doar o data la rasaduri.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii