Ulei de papadie - beneficii pentru piele

 Când vine primăvara, păpădiile ne umplu curtea, acoperind proprietatea noastră cu flori strălucitoare, galbene, vesele. Este ușor să ne gândim la păpădie ca la buruieni, dar acestea sunt o floare utilă, medicinală, iar una dintre cele mai bune modalități de a folosi păpădie este să înveți cum să faci ulei de păpădie. Galbenelele sunt cele mai comune floari medicinale care îți vin în minte când te gândești la beneficiile pentru îngrijirea pielii, dar florile de păpădie conțin multe dintre aceleași proprietăți ca și gălbenele. Păpădia este cunoscută pentru beneficiile lor de detoxifiere, digestive și hormonale și au, de asemenea, proprietăți care hrănesc și hidratează pielea. De asemenea , au proprietati antiinflamatoare ceea ce reduc durerera din muschi , tendoane si oase.

Recoltați păpădie într-o zi însorită, când roua se usucă de pe plante. Recoltați numai florile pline, deschise și uscate. Trebuie să umpleți un borcan întreg cu păpădie.Odată ce ai recoltat toate păpădiile de care ai nevoie, ia-le înăuntru și spală-le. Insectele trăiesc în interiorul acestor flori și nu vrei să ajungă în uleiul tău de păpădie.

În continuare, trebuie să uscați păpădia, iar acesta este unul dintre cei mai importanți pași. Îmi întind păpădia pe un paravan sau o foaie de copt și las foaia undeva caldă și uscată. Este nevoie de una până la trei zile pentru ca păpădia să se ofilească și să se usuce. Florile de păpădie proaspete și umede pot face ca uleiul infuzat să fie rânced, mai ales prin metoda infuziei lente. Puneți păpădia uscată într-un borcan de sticlă curat, apoi umpleți restul borcanului până la ¼ din vârf cu ulei de măsline. Puteți folosi orice măsline care vă place, dar eu prefer să folosesc ulei de măsline. Amestecați ușor pentru a elimina orice bule de aer și asigurați-vă că toate florile sunt sub ulei.

Pune capacul borcanului și ține-l pe un pervaz însorit timp de două săptămâni.După ce s-au terminat cele două săptămâni, strecurați florile din ulei printr-o cârpă curată și depozitați uleiul într-un borcan curat. Este gata de utilizare într-una dintre numeroasele moduri de utilizare a uleiului de păpădie. 

Păstrați uleiul de păpădie pregătit într-un loc răcoros și întunecat. Dacă depozitați corect uleiul infuzat, acesta va dura aproximativ un an, dar miroșiți-l înainte de utilizare. 

Unguent de păpădie este bun pentru proprietățile sale de calmare a durerii și antiinflamatoare. Dacă aveți dureri de articulații sau mușchi, frecați unguent de păpădie peste zonele cu probleme. Folosiți-l pentru a hidrata pielea uscată, crăpată și cu mâncărimi; funcționează chiar și pentru buzele crăpate.  

Dacă dumneavoastră sau copiii dumneavoastră aveți tăieturi, zgârieturi, arsuri minore, arsuri solare, mușcături de insecte sau iritații ale pielii, aplicați ulei de păpădie pe rănire. Nu numai că va ajuta rana să se vindece, dar vă va hrăni și hidrata pielea. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii