Ingrasamant pentru capsuni in perioada de inflorire

 Căpșunile sunt o cultură care evocă întotdeauna gânduri despre soarele de vară și puteți maximiza orice recoltă potențială, asigurându-vă că vă fertilizați corect plantele.


Știind cum și când să fertilizați căpșunile vă veti asigura că acestea cresc puternice și sănătoase și vă vor oferi o adevărată recompensă de fructe suculente delicioase la începutul verii, pentru a fi folosite în gemuri, deserturi sau doar pentru a vă bucura proaspăt culese în curte.


O parte cheie a învățării cum să crești căpșuni este să ne invatam cum să le fertilizam. Alegând îngrășământul potrivit și aplicându-l la momentul potrivit, plantele tale vor fi fericite și vei fi răsplătit la momentul recoltării.


Deoarece plantele tale de căpșuni consumă atât de multă energie pentru a crește frunzele, rădăcinile, florile și fructele de pădure într-o perioadă atât de scurtă de timp, este important să le păstrezi hrănite cu o mulțime de îngrășăminte.

Dupa inflorite avem nevoie de ingrasaminte bogate in fosfor si potosiu si nu mai fertilizam cu ingrasaminte cu azot, In plus, adaugam ceva stimulenti de inflorire si protectie.

Pentru a prepara acest ingrasamant avem nevoie de :


 1 pahar de cenușă care este foarte bogata in fosfor si potasiu;


1-2 l de apă calda;


– 4 g de acid boric (pulbere) sau  o lingură de iod.

Acidul boric s-a dovedit a fi un supliment nutritiv excelent pentru plante și culturi.

Iodul este utilizat în cadrul îngrijirii plantelor: atât în calitate de remediu antiseptic și bactericid, cât și ca îngrășământ universal suplimentar.

Mod de preparare:


1. Diluați cenușa în 1-2 l de apă clocotită. Adăugați acidul boric, iodul și mai amestecați încă o dată. Lăsați soluția să se răcească complet.


2. După aceasta, strecurați-o printr-o sită într-o găleată cu apă. Amestecați.


3. Pulverizați sau udati căpșunii cu soluția obținută.


Aceasta este atât o hrănire bună cu micro și macro nutrienți, cât și o combatere eficientă a dăunătorilor si bolilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii