PLANTAȚI ACESTE PLANTE LÂNGĂ CASTRAVEȚI! Recolte mari, fără dăunători și făinare

 Castraveții ( Cucumis sativus ) sunt unele dintre cele mai populare legume de cultivat printre grădinari, dar aceste plante pot fi predispuse la dăunători supărători și pot produce recolte mai mici în soluri sărace. Din fericire, creșterea plantelor însoțitoare potrivite lângă zona de castraveți poate fi o modalitate ușoară de a ține sub control dăunătorii și de a crește și mai mulți castraveți gustoși!


Fasolea , mazărea și alte leguminoase sunt bine cunoscute pentru abilitățile lor de fixare a azotului , care îmbunătățesc în mod natural solul din grădină. Plantarea leguminoaselor în apropierea castraveților și a altor legume va oferi culturilor tale un aport nutritiv foarte necesar și poate chiar crește randamentul recoltei.

În plus, fasolea și mazărea au cerințe de creștere asemănătoare cu cele ale castraveților, așa că nu trebuie să faceți multă muncă suplimentară de pregătire dacă doriți să creșteți aceste plante împreună. Puteți folosi chiar același sistem de spalier pentru a susține ambele plante dacă cultivați castraveți de tip catarator.

Porumb

Tulpinile de porumb înalte și rezistente pot oferi suport natural pentru castraveții de viță de vie pentru a se catara, ceea ce înseamnă că este posibil să nu fie nevoie să investiți în spalier suplimentar. Nu uitați că tulpinile de porumb pot avea dificultăți să susțină vițele de castraveți care produc fructe mari.

Mararul

Dacă vă plac murăturile cu mărar, cultivarea mărarului lângă castraveți este o alegere evidentă care vă va fi utilă în timpul sezonului de conserve. De fapt, cultivarea mărarului lângă castraveți are și alte beneficii:

Odată înflorit, mararul atrage polenizatorii, ceea ce poate duce la o recoltă mai mare de castraveți. Mararul poate fi folosit și pentru combaterea naturală a dăunătorilor, deoarece este irezistibil pentru insectele benefice, cum ar fi viespile parazite care prădesc dăunătorii obișnuiți ai castraveților.

Castraveții vining tind să crească vertical și pot lăsa mult spațiu deschis în grădina dvs. unde pot apărea buruienile. Asocierea castraveților cu legume rădăcinoase mai scurte, cum ar fi morcovii și sfecla , vă va ajuta să vă maximizați spațiul în grădină și să țineți sub control buruienile. Pentru cele mai bune rezultate, încercați să plantați în succesiune legumele rădăcinoase la fiecare două până la trei săptămâni, din primăvară până la mijlocul verii.

Gălbenele și castraveții sunt o altă combinație excelentă de plante însoțitoare pentru grădina ta. Acest lucru se datorează faptului că gălbenelele sunt unele dintre cele mai bune plante de cultivat dacă doriți să respingeți în mod natural dăunătorii din grădină. Unele dintre numeroasele insecte care evită parfumul gălbenelelor includ tripsul, muștele albe și insectele de dovleac .

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii