Cum sa cresti Dalia din seminte

 

Daliile sunt cultivate cel mai frecvent din tuberculi (cunoscute și sub numele de bulbi), dar pot fi cultivate și din semințe. cultivarea daliilor din semințe este foarte diferită de creșterea dintr-un tubercul. Un tubercul de Dahlia este recoltat dintr-o plantă părinte, ceea ce înseamnă că ceea ce vei cultiva va fi identic cu cel al părintelui din care a fost recoltat, ceea ce îți permite să știi exact cu ce culoare și stil vei ajunge. În timp ce inmultirea din semințe are ca rezultat un exemplar aleatoriu bazat pe genetica din semințe și pe polenizarea de la insecte care modifică structura genetică a semințelor.

 Aceasta înseamnă că nu veți ști ce culoare sau dimensiune vor avea daliile dvs. până când nu vor înflori, în timp ce acest lucru poate fi interesant pentru unii, dacă doriți un anumit soi, este mai bine să creșteți din tuberculi. Dahlia crescută din semințe sau tuberculi va avea ca rezultat o plantă cu flori în primul an. Cu toate acestea, deoarece tuberculii stochează mai multă energie decât semințele, în primul an este cel mai probabil să vedeți o înflorire mai lungă și mai bună de la o Dalie crescută dintr-un tubercul decât cea crescută din semințe. Daliile cultivate cu semințe vor dezvolta tuberculi pe măsură ce cresc și se stabilesc și vor deveni mai puternice pe măsură ce trec anii. 

 Semănați semințele la 5 mm adâncime în amestecul de creștere a semințelor și păstrați-le umede. Dacă semănați primăvara sau vara, puteți semăna direct în poziția lor finală de creștere în grădină, dacă doriți. Răsadurile ar trebui să apară în 10-14 zile. Transplantați într-o zonă însorită a grădinii atunci când este suficient de mare pentru a fi manipulată și a trecut pericolul de îngheț. Plantați într-un sol bine drenat, îmbogățit cu materie organică și gunoi de grajd putrezit.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii