Cum să crești mac din semințe

 Macul este numele comun pentru plantele din familia Papaveraceae. În cadrul acestui grup sunt anuale, perene și bienale. Acestea includ maci orientali, maci de câmp, maci galezi și maci de Himalaya.


Florile lor de vară pot fi trecătoare, dar fac un plus minunat grădinii în mai și iunie. Dacă cultivați maci pentru uz culinar, macul de opiu este o alegere bună. Semințele pot fi consumate și sunt folosite pentru a adăuga un plus de aromă la prăjituri. Fiți atenți, deoarece semințele multor alte specii de mac nu sunt comestibile. De asemenea, nu trebuie să consumați nicio altă parte a unei plante de mac - sunt otrăvitori. Cele mai bune seminte de mac si care sunt si comestibile sunt cele cumparate chiar din magazine cu conditia sa nu fie proijite. Eu am semanat acele seminte pe care le folosesc la prajituri si au iesit maci cu seminte bune de consumat.


Când să plantezi maci


Semănați semințele de mac direct în grădină primăvara sau toamna. 


Alegeți un loc însorit, cu un drenaj bun. Curățați zona și greblați până la o pătură fină.

Turnați niște semințe de mac în mână și presărați-le foarte subțire pe pământ pentru a crea stropi cu aspect natural.

Lăsați 7-30 de zile să germineze, în funcție de soi, de starea solului și de temperaturile de creștere. Păstrați solul umed în timpul germinării.


Udați zona în mod regulat, mai ales în perioadele de secetă. Aveți grijă să nu exagerați, deoarece acest lucru încurajează creșterea rapidă  sau chiar putrezirea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii