Ce punem in gaura de plantare a rosiilor

 Cu toții vrem să oferim plantelor noastre de roșii cel mai bun început atunci când le mutăm în locul lor final. Printre gradinari exista obieceiul de a adauga diferite ingrasaminte in gaura in care plantam rasadul de rosii.

Cele mai des folosite sunt cojile de oua.

Cojile de ouă sunt făcute din cristale de carbonat de calciu. După cum știu toti grădinarii , roșiile iubesc calciul. Adăugarea de coji de ouă în gaura de plantare va oferi plantelor un plus de calciu în timp, pe măsură ce cojile de ouă se descompun.


Din păcate, această descompunere durează cam mult (de aceea unii grădinari spun că acest pas este inutil). Cu toate acestea, există o modalitate de a accelera procesul. După ce curățați cojile de ouă prin fierbere timp de câteva minute, zdrobiți-le într-o pulbere fină folosind un robot de bucătărie sau un pistil . Apoi, presară această pulbere în gaura de plantare. Sau puteti sa le uscati crude iar apoi sa le macinati. Se adauga aproximativ o lingurita in fiecare gaura.


Gunoi de pasare uscat

Gunoiul de pasare îmbogățește solul și oferă plantelor tale nutrienți esențiali. Reduce nevoia de aplicare a îngrășămintelor chimice și adaugă microorganisme benefice în solul din jurul plantelor tale. Adauga o lingura in  gaura de plantare.


Zat de cafea

Zatul de cafea este bogat in azot care imbunatateste calitatea solului si va accelera creterea frunzelor si a plantei in sine. Se adauga apromimativ o lingura de zat de cafea.

Mai putem adauga si coji de banane care vor hrani rosiile in timpul infloririi. Putem pune doar un ingredient sau putem pune de toate cate putin.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii