Cand se planteaza pepenii verzi ?

 Pepenii verzi necesită 2 până la 3 luni de căldură pentru a produce fructe coapte, ceea ce face ca cultivarea pepenilor verzi în regiunile nordice sau mai reci să fie dificilă, dar nu imposibilă.

Putem semana semintele direct in sol sau putem semana semintele in interior pentru obtinerea de rasaduri , incepand din luna Martie.

Cultivarea pepenilor verzi necesită un sol cald. Nu puneți plantele în grădină până când temperatura solului nu depășește 20 de grade C, ceea ce apare de obicei în perioada în care bujorii înfloresc în zonele nordice. Pentru a fi în siguranță, așteptați până la cel puțin 2 săptămâni după ultima dată de îngheț din zona dvs. Înainte de plantare, acoperiți solul cu plastic negru pentru a grăbi încălzirea solului. Deoarece pepenii verzi sunt hrănitoare grele, pregătiți-vă patul de plantare adăugând alge marine, compost sau gunoi de grajd putrezit sau modificați solul cu sol îmbogățit cu compost îmbătrânit pentru a îmbunătăți textura și nutriția solului. 

Daca vorbim de semanarea direct in camp, semintele au nevoie de o temperatura minima pentru a germina. In general, perioada optima de plantare este de dupa 25 aprilie. Adancimea de insamantare este si ea importanta. In cazul unui sol mai usor si a unei umiditati bune 6-8 cm, iar la solurile grele, 4-5 cm.

Daca plantam rasaduri atunci le plantam in gradina, incepand din luna Mai . Pentru a proteja rasadurile de temperaturile scazute, le putem proteja cu sticle de plastic si asa ele se vor dezvolta mai rapid.

Pepenii verzi durează mult până se maturizează, așa că asigură-te că plantele tale primesc o sursă constantă de nutriție si apa pe tot parcursul sezonului de creștere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii