Care sunt beneficiile pentru sanatate ale papadiei ?

 Papadia (Taraxacum officinale) a fost apreciată pentru proprietățile sale vindecătoare extraordinare încă din cele mai vechi timpuri. Este un simbol al adevăratei perseverențe a naturii. În medicina populară, păpădia este denumită elixirul vieții, deoarece purifică corpul de reziduuri și energii negative. Datorită efectului său de curățare, se mai numește și purificator de sânge, agent laxativ, miracol pentru ficat și pentru îndepărtarea oboselii.


Păpădia este folosită pentru a trata afecțiunile pielii, inflamația limfatică, anemie , pentru a îmbunătăți funcția tractului gastrointestinal și metabolismul hepatic. Ingredientele amare din florile de papadie sunt extrem de benefice organismului prin stimularea activitatii stomacului si a glandelor digestive, favorizand astfel digestia alimentelor. Această floare depășește orice legumă prin bogăția ei de nutrienți.


Papadia contine:

Diversi acizi necesari organismului (ex. aminoacizi si acizi grasi).

Zaharuri (de exemplu inulină – care este necesară pentru a forma fructoză).

Minerale precum fier , zinc , bor, calciu, siliciu.

În plus, vitaminele A, B , C, K și E.

Puteți folosi toate părțile păpădiei - flori, tulpini, frunze și rădăcini. Cu toate acestea, rădăcina conține cele mai active ingrediente chiar în momentul înfloririi. În plus, rădăcinile includ multe substanțe benefice și valoroase care au un efect general de întărire asupra organismului, cum ar fi până la 15% proteine, inulină, 10% glicozidă taraxacină, acizi nesaturați și substanțe amare.

Păpădia a fost recomandată pentru utilizare ca diuretic. Cu toate acestea, încă nu se știe care substanțe sunt responsabile de efectul diuretic (producția crescută de urină). Unii oameni de știință au sugerat că activitatea diuretică a acestei plante se poate datora conținutului ridicat de potasiu al frunzelor și rădăcinilor.

Rădăcină ei puternică întărește sistemul imunitar și îmbunătățește sângele.


Studii recente au arătat că extractul de rădăcină de păpădie poate funcționa foarte eficient asupra celulelor canceroase.Rădăcinile și tulpinile de păpădie ajută la combaterea diabetului. Se datorează faptului că stimulează pancreasul să producă insulină, care, la rândul său, stabilizează nivelul zahărului din sânge.Frunzele sunt amare, dar perfect comestibile. Frunzele sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la îmbunătățirea funcției intestinale. În plus, fibrele reduc riscul de obezitate, boli de inimă și sindrom de colon iritabil. Frunzele sunt, de asemenea, bogate în vitamina A – o ceașcă conține 100% din necesarul zilnic. Vitamina A este esențială pentru menținerea vederii sănătoase și, de asemenea, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

Mai mjlte, in videoclipul meu be mai jos :

Comentarii