Beneficiile florilor de papadie



 Păpădia ( Taraxacum officinale ) este plină de vitamine A, B, C și D, precum și de minerale, cum ar fi fier, potasiu și zinc. Rădăcinile și frunzele de păpădie in trecut erau folosite pentru a trata problemele hepatice. Nativii americani au fiert păpădia în apă și au folosit-o pentru a trata bolile de rinichi, umflarea, problemele de piele, arsurile la stomac și stomacul deranjat. În medicina tradițională chineză , păpădia a fost folosită pentru a trata problemele stomacale, apendicita și problemele la sâni, cum ar fi inflamația sau lipsa fluxului de lapte. În Europa, păpădia a fost folosită în remedii pentru febră, furuncule, probleme oculare, diabet și diaree.


Florile de păpădie se deschid cu soarele dimineața și se închid seara sau pe vreme mohorâtă. Păpădia conțin mai multe tipuri diferite de antioxidanți în rădăcini, frunze și flori. Florile de papadie contin antioxidanți care vă protejează corpul împotriva radicalilor liberi - molecule necinstite care vă pot deteriora celulele corpului și vă pot îmbătrâni mai repede.


Reduc inflamația

Inflamația cronică din organism joacă un rol într-o listă lungă de probleme grave de sănătate, inclusiv cancerul și bolile de inimă . O modalitate de a rămâne sănătos este să mănânci alimente care luptă împotriva inflamației . Adaugă păpădie în dieta ta antiinflamatoare: studiile de laborator au descoperit că compușii din aceste flori pot reduce inflamația.


Păpădia este bogată în potasiu, ceea ce le face un diuretic natural. Diureticele sunt adesea folosite pentru a ajuta la controlul hipertensiunii arteriale.


Scade colesterolul

Scăderea colesterolului este un pas cheie pentru reducerea riscului de boli de inimă. Studiile la animale au descoperit că extractele din rădăcinile , flori și frunzele de păpădie pot scădea în mod natural nivelul colesterolului.


Cum să mănânci păpădia

Lucrul grozav despre păpădie este că fiecare parte a plantei este comestibilă.


Flori: florile însorite ale păpădiei dau culoare unei salate de legume. Folosiți-le proaspete sau uscate pentru a face ceai de păpădie - sau preparați sirop de păpădie. Puteți încerca să le infuzați și în ulei sau oțet. (Uleiul infuzat cu păpădie poate fi, de asemenea, folosit pentru a face un unguent care este excelent pentru durerile musculare.)

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii