Remedii si ingrasaminte pentru frunze galbene la usturoi

 Usturoiul este o cultură care necesită sol neutru. Odată cu aplicarea prelungită a îngrășămintelor minerale, stratul rădăcină al solului devine ușor acidulat, la care usturoiul reacționează prin îngălbenirea frunzelor, deoarece unii dintre nutrienți nu sunt disponibili prin sistemul radicular. În acest caz, planta folosește nutrienții din frunze pentru dezvoltare.


Înainte de a planta usturoi, este necesar să aplicați cenușă de lemn pe sol cu ​​o rată de 1-1,5 căni pe 11 metri pătrați de suprafață și să reluați solul. Rețineți că aplicarea de cenușă nu trebuie combinată cu îngrășăminte minerale.

Îngrășământul se aplică în momentul reluării solului, cenușă – înainte de plantarea tuberculilor și invers, dar diferența de timp nu este mai mică de 2-2,5 luni. Este posibil să se utilizeze pulbere de dolomit sau calcar pentru dezoxigenare.



Îngălbenirea frunzelor de usturoi în primăvară poate fi cauzată de lipsa nutrienților cu azot. Dacă nu se aplică îngrășământ din toamnă (din diverse motive) și la începutul primăverii, când frunzele de usturoi încep să se îngălbenească, primul îngrășământ pentru usturoi ar trebui să fie un îngrășământ cu azot, iar odată ce plantele încep să crească, se aplică îngrășământ suplimentar conform la tehnica agricolă a acestei culturi.


Unii grădinari folosesc ceaiul de iarbă la prima hrănire în primăvară, . Ceaiul din iarba cosita conține niveluri ridicate azot si de oligoelemente, inclusiv potasiu și magneziu, deficiențele cărora pot provoca, de asemenea, să se îngălbenească frunzele de usturoi. Ceaiul de iarba se face foarte usor,  se aduna iarba cosita , se toarna apa si se la la fermentat 7 zile.

Gunoiul de animale este de asemenea bogat in azot. Puteti presara gunoi uscat in jurul usturoiului sau il puteti transforma in ingrasamant lichid pentru a se absorbi mai bine. Gunoiul de pasare este cel mai bun pentru usturoi , deoarece pe langa azot , el mai contine si alte elemente precum fosfor si potasiu. Compostul poate fi folosit de asemenea pentru frunze ingalbenite la usturoi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii