De ce daunatori ne protejeaza galbenelele in gradina ?

 Drăguța, medicinala și ușor de cultivat, este posibil să fi luat un pachet de semințe în timpul febrei de cumparaturilor de primăvară. Având flori frumoase și strălucitoare în nuanțe însorite de portocaliu, galben, crem și nuanțe între ele, aceste flori sunt un plus popular pentru grădinile de flori, ierburi și legume. Calendula este un medicament natural și tradițional popular, folosit îndelung, folosit pentru o varietate de lucruri, inclusiv pentru vindecarea rănilor.

 Are, printre altele, proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene și anticancerigene. În general, tinde să beneficieze populațiile de prădători naturali ai dăunătorilor, atrăgându-i în grădină și încurajându-i să se stabilească, să se reproducă și să contribuie la controlul dăunătorilor și la polenizare. Studiile au arătat că intercalarea gălbenelei cu morcovi a redus daunele dăunătorilor morcovilor, inclusiv cele cauzate de nematozi .

În plus, a redus incidența moliei de diamant atunci când a fost intercalată cu varză albă într- un alt studiu . Toate acestea pentru a spune că este o plantă însoțitoare excelentă.

Calendula poate ajuta la prevenirea că gândacii să atace sparanghelul și să respingă viermii de roșii din roșii, în plus, va atrage afidele să nu facă o masă din fasole .

Nematozii paraziți ai plantelor pot ataca rădăcinile, tulpina, frunzișul și florile plantelor. Simptomele tipice ale rădăcinilor care indică atacul nematodului sunt nodurile rădăcinilor sau fierele, leziunile rădăcinilor, ramificarea excesivă a rădăcinilor, vârfurile rădăcinilor lezate și sistemele radiculare pipernicite.

S-a demonstrat că culturile de acoperire de gălbenele și muștar reduc numărul de nematozi ai nodurilor rădăcinilor din sol. Semănați semințele de galbenele dens ca o cultură de gunoi verde și săpați-le în sol la înflorire. Păstrați solul umed și, pe măsură ce cresc, vor elibera substanțe chimice care fumigează solul și reduc numărul de nematozi. Plantați semințele de gălbenele dens cel puțin două luni, de preferință trei sau patru luni, înainte de a semăna culturi de legume. Nu lăsați buruienile să se stabilească, deoarece pot deveni gazde nematode.

Comentarii