Ce se planteaza langa castraveti ?

 Odată ce ați înțeles despre plantarea insotitoare a castraveților , veți vedea cum cultivarea legumelor, fructelor, ierburilor și florilor potrivite alături de castraveți poate încuraja cea mai mare și mai gustoasă recoltă de casă.

Plantarea castraveților însoțitor vă va asigura că obțineți cea mai bună recoltă posibilă din plantele dvs. de castraveți de casă. Plantarea însoțitoare este o modalitate atât de simplă de a vă ajuta castraveții să combată dăunătorii, precum și de a oferi nutrienți importanți solului în care cresc.

O parte importantă a învățării cum să crești castraveți este ceea ce alții ar trebui să plantezi cu aceste legume populare pentru salată. Castraveții de casă sunt, fără îndoială, cei mai gustoși și pot face diferența lumii în aroma unei salate sau a unui sandviș. Există multe culturi diferite, ierburi, salate și flori care sunt bune de plantat cu castraveți.

Beneficiile plantării castraveților însoțitori includ descurajarea dăunătorilor care altfel ar ataca plantele tinere de castraveți, îmbunătățirea nutrienților din sol disponibili pentru planta de legume sau contribuția la creșterea recoltelor. 

MĂZAREA și FASOLEa sunt de ajutor, datorită sistemelor lor radiculare. Ele adaugă azot în sol, de care castraveții la rândul lor vor beneficia.

Morcovii , păstârnacul, ridichile și ceapa sunt alegeri bune langa castraveților îca nsoțitori, deoarece nu pătrund pe teritoriul celuilalt. Legumele rădăcinoase cresc în principal sub sol, în timp ce castraveții trimit o rădăcină mai mare și, de asemenea, câteva rădăcini superficiale care nu se extind departe. Aceasta înseamnă că rădăcinile castraveților nu vor interfera cu cele ale însoțitorilor și invers.

Există însoțitori la fel de buni  cum ar fi :ceapa.

Cultivarea PORUMBULUI poate fi un suport pentru ca soiurile mai mici de castraveți să crească, făcând cea mai eficientă utilizare a spațiului ca idee de spalier de grădină de legume . Castraveții se vor bucura și de umbra oferită de plantele mai înalte,.

MARARUL acționează prin atragerea insectelor prădătoare – cum ar fi viespile – care vă vor ajuta să vă scăpați terenul de dăunătorii nedoriți. 

Mararul atrage, de asemenea, polenizatori benefici, care ajută la polenizarea plantelor de castraveți – și nu poți avea niciodată destui polenizatori într-o grădină ecologică 

Cultivați gălbenele pentru a respinge o mare varietate de dăunători, inclusiv afidele - un dăunător comun pe frunzele de castravete.


Plantele pe care nu ar trebui să le plantați lângă castraveți includ unele ierburi aromatice, cum ar fi SALVIA și MENTA , care au un miros și o aromă foarte puternice și pot afecta aroma castraveților tăi.

Este considerată o idee bună să nu plantezi castraveți lângă DOVLECEI.

Castraveții și roșiile pot fi plantate impreuna, deoarece împărtășesc obiceiuri de creștere similare și, prin urmare, puteți cultiva roșii langa castraveți. 

Comentarii