Cand se seamana pepenii galbeni in gradina sau solar ?

Pepenii galbeni nu sunt fructele cele mai ușor de cultivat în zonele nostre, mai ales în aer liber, deoarece aceste plante fragede au nevoie de multa căldură și umiditate constantă. Creșterea într-o seră sau tunel este cea mai bună opțiune și, dacă ai grijă de ei bine, poți obține până la șase pepeni dulci și suculenți per plantă.

Cu condiții bune de creștere și îngrijire regulată, o plantă de pepene galben ar trebui să producă câteva fructe dulci, suculente și aromate până la sfârșitul verii, oferindu-vă nu numai recompense delicioase, ci și un mare sentiment de realizare.


Semințele de pepene galben trebuie semănate în interior pentru a le oferi căldura de care au nevoie pentru a germina.


Răsadurile ar trebui să apară în aproximativ o săptămână și vor crește rapid dacă sunt ținute la caldura, în lumină bună și udate în mod regulat. Incepeti semanarea semintelor de pepene galben pentru rasaduri din luna martie si le puteti planta in solar in luna aprilie iar afara in luna mai.

La începutul verii, odată ce plantele tinere de pepene galben (fie crescute din semințe, fie cumpărate) au trei sau patru frunze, le puteți planta în poziția finală. Aveți grijă să le oferiți o tranziție lină, fără nicio scădere mare a temperaturii, deoarece acest lucru le poate împiedica creșterea sau chiar ucide planta.

De asemenea, puteti semana semintele direct in gradina, la sfarsitul lunii aprilie dar sub protectie de sticla de plastic care le protejeaza de frig. Semănați direct semințele într-o zonă însorită, bine drenată, când a trecut orice pericol de îngheț și solul este cald.

Când plantați, asigurați-vă că există aproximativ 90 cm între fiecare plantă pentru a le oferi suficient spațiu pentru a crește. Sunt considerate printre cele mai dificile plante de crescut intr-o gradina, asa ca au nevoie de fertilizare regulata in functie de varsta plantei, la inceput cu ingrasaminte bogate in azot iar apoi cu ingrasaminte bogate in fosfor si potasiu. De asemenea au nevoie si de calciu in sol precum si o udare regulata. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii