Ulei de urzica, preparare, beneficii

 Urzica, sau urtica dioica , este o plantă perenă cu flori care a fost folosită medicinal de secole.


Urzica este considerata una dintre cele mai hranitoare plante din lume. Unul dintre principalele motive pentru care uleiul de urzică este atât de eficient se datorează proprietăților sale antiinflamatorii care ajută la tratarea diferitelor boli. Când îl ingerați pe cale orală, acest ulei afectează producția de prostaglandine și alte substanțe chimice din corpul dumneavoastră care provoacă inflamație. 


Ingrediente


• Frunze și tulpini proaspete de urzică


Procedură


• Culegeți frunze și tulpini proaspete de urzică

Se maruntesc marunt, dar ar trebui sa evitam cutitul , adica metalul. Le rupem bucati cu degetetele .

• Într-un recipient, înmuiați aceste frunze și tulpini complet în ulei de măsline sau ulei presat la rece

• Asigurați-vă că acoperiți recipientul și lăsați-l într-un loc intunecat si la temperatura camerei timp de douăsăptămâni. Asigurați-vă că amestecați acest amestec în fiecare zi

• Folosiți o cârpă pentru a strecura acest amestec

• Păstrați uleiul rezultat într-un loc răcoros și întunecat


Acest ulei de mare ajutor pentru întărirea și activarea creșterii părului, pe lângă combaterea mătreții. Utilizați acest ulei în rețetele dvs. de șampon lichid sau solid.Pentru piele, Urzica face minuni... fiind astringenta, Urzica ajuta la reducerea excesului de sebum. Urzica ajută la îndepărtarea micilor imperfecțiuni ale pielii, cum ar fi porii dilatați.


Această plantă  este un ajutor valoros împotriva inflamației articulațiilor și a dermatozelor precum eczema. Urzica are virtuti remineralizante datorita continutului sau ridicat de fier si silice, este astringenta, depurativa si detoxifianta datorita flavonoidelor. Adăugați puțin din acest ulei de urzică în cremele pentru corp și față pentru a beneficia de virtuțile sale.

In cazul durerilor de muschi, oase, articulatii se aplica pe locurile dureroase , de doua  ori pe zi. Ideal ar fi seara, inainte de culcare.

Comentarii