Ochiul Boului Pitic - o floare de avut in gradina

Ochiul boului pitic sau Asterul chinezesc,  Callistephus chinensis , este un membru al  familiei Asteraceae  , care include crizantema  și  margareta .

Spre deosebire de alte soiuri de aster , această specie anume nu este perenă, ci anuală.

Perioada de înflorire este de la sfârșitul verii până la toamnă, când umple grădinile și recipientele cu flori vesele în tonuri vibrante. Este ușor de obtinut din semințe. Puteți începe semințele în interior cu șase până la opt săptămâni înainte de ultima dată medie de îngheț pentru regiunea dvs. Semințele ar trebui să germineze în aproximativ 14 zile.

Când răsadurile produc primul lor set de frunze adevărate, puteți transplanta în ghivece, gata pentru întărire și plantare.

Introduceți treptat răsadurile în condițiile în aer liber, plasându-le pe o terasă sau într-un loc adăpostit, după ce a trecut orice risc de îngheț. Ele vor fi apoi gata de transplantare în grădină.

Alternativ, puteți semăna semințele direct în aer liber după ce a trecut orice pericol de îngheț. Alegeți o locație care este plin de soare. Deși această plantă tolerează parțial umbră, se descurcă cel mai bine cu multă lumină. În mod ideal, plantele spațiale la o distanță de nouă până la 20cm  , pentru a se potrivi dimensiunilor mature și pentru a oferi spațiu de aer adecvat între ele.

Asigurarea unui spațiu de aer adecvat între plante scade riscurile de infecție fungică și infestare cu insecte.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii