Scapă de melcii de grădină în mod natural cu aceste sfaturi simple

 Capabili să mănânce de două ori greutatea lor corporală într-o singură zi, melcii pot fi destul de distructivi în microhabitatele lor. Au capacitatea de a consuma o mare varietate de surse de hrană și, prin urmare, sunt de fapt foarte valoroși ca descompozitori. Cu toate acestea, acest rol ecologic poate fi ușor trecut cu vederea în grădină, unde se pot hrăni din neatenție cu plante prețioase. Din fericire, există câteva modalități naturale de a descuraja melcii supărați. În primul rând, rețineți că preferința lor pentru zonele umede și întunecate ale grădinii îi încurajează să prolifereze în zonele cu resturi. Păstrarea grădinii dumneavoastră ordonată, curată și fără buruieni este primul pas pentru controlul populației. Plantarea ierburilor parfumate și a plantelor cu textura grosieră în jurul speciilor delicate ar trebui să le țină departe. 

Plantați pătrunjel, rozmarin și salvie în jurul perimetrului grădinii. Dăunătorii nu tolerează mirosul acestor ierburi și vor părăsi rapid grădina dvs. sau nici nu se vor apropia de ea.

Lavanda

Cu aproape 50 de membri acceptați ai genului Lavandula , se poate crea o grădină de lavandă diversă pentru a ține aproape toate tipurile de dăunători și păstori departe. Deși această plantă aromatică este incredibil de atrăgătoare pentru noi, atât de mult încât uleiurile sale esențiale sunt foarte apreciate, multe animale o detestă absolut. Uleiurile sunt bogate în substanțe fitochimice, acetatul de linalil și linalolul preluând cea mai mare parte din conținutul lor.

Pelinul poate să nu fie cea mai sigură plantă împotriva dăunătorilor dacă grădina dvs. este frecventată de copii mici și animale de companie. Componentele sale toxice conțin substanțe fitochimice remarcabil de volatile care, în doze mari, pot provoca chiar convulsii și decese atât la oameni, cât și la animale. Nu este o surpriză, așadar, că această plantă ține la distanță cei mai îndrăzneți melci.

Un membru popular al familiei morcovilor ( Apiaceae ) datorită utilizării bulbului său ca legumă culinară, feniculul este o plantă rezistentă și foarte hrănitoare. Cu toate acestea, valoarea sa nutritivă nu se extinde la unele tipuri de dăunători, care sunt înlăturați de parfumul uleiurilor sale. Mirosul de fenicul poate fi descris ca fiind deosebit de amar. Limacșii, melcii și pășunii sunt probabil să stea departe de componentele sale expuse și îngropate.

Interesant este că hortensiile nu sunt atrăgătoare pentru melci, melci și mulți alți dăunători și păstori mici. Nu sunt pe deplin eficiente împotriva tuturor ierbivorelor, deși sunt rareori o primă alegere datorită conținutului lor ușor toxic. Hortensiile conțin glucozide cianogenice , compuși care sunt otrăvitori în doze considerabile. Animalele de companie care consumă din neatenție aceste plante pot experimenta disconfort gastro-intestinal.

. Ferigile sunt plante rezistente la melci din cauza caracteristicilor dure ale frunzelor lor, care sunt pur și simplu neplăcute pentru multe animale. Frunzele complexe, care pot fi denumite științific „ megafile ”, sunt compuse din mai multe foliole. Acestea sunt perfect aranjate pentru a crea un aspect foarte texturat, dar ordonat.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii