Cati abonati ai in mod real ?

 Am vazut recent un videoclip de pe un canal de gradinarit din Romania. Am ramas surprinsa. Videoclipul, despre pepeni verzi, continea foarte multe fotografii furate de pe internet. De ce zic furate ? Acele fotografii, au drepturi de autor si le poti folosi sau sa castigi bani de pe ele doar cu acordul proprietarului.

Adica eu mare gradinar, vreau sa fac un videoclip despre pepeni verzi. N-am crescut in viata mea pepeni dar scrie pe internet cum se cultiva, copiez cateva fotografii si gata videoclipul. Publicul, in mare parte de 60 de ani, nu sesizeaza diferenta. El crede ca acei pepeni giganti sunt ai tai si te considera un gradinar iscusit si gata, s-a abonat.

In mare parte , acel canal se bazeaza pe fotografii furate si videoclipul cu pepenii nu este un caz izolat .Deci care ar fi un secret al gradinarului de succes ? Furtul de fotografii...

Automat acel public este dobandit in mod necinstit prin manipulare . Iar in momentul in care te lauzi, am 10.000 de abonati, te minti si pe tine insuti. Bineinteles , acei vloggeri, avand acelasi caracter in viata reala, nu simt nicio jena si li se pare normal ceea ce fac, ba sunt si mandri de realizarile lor.

Hai sa o luam direct. Furi fotografii pentru a pretinde ca sunt legumele tale, minti publicul , probabil nici impozitul pe venitul Youtube nu il platesti(il vei plati odata si odata cand cineva iti va face o plangere la Anaf 😁sau cand iti vine randul in campaniile lor de verificare) si totusi te consideri, mandru si de succes . WTF?

Si excluzand toate videoclipurile in care ai folosit poze de pe internet, apoi toate videoclipurile inspirate de la ceilalti vloggeri( gen, am vazut ca are vizualizari, fac si eu rapid un videoclip cu acelasi subiect)...ceea ce ramane este de fapt publicul tau si vizualizarile tale reale. 

Ca vrei sa pari altceva decat esti...te pacalesti singur/a.

Comentarii