Cand se planteaza rasadurile de ardei in gradina si solar

 Mutarea răsadurilor de ardei din interiorul adăpostit, unde temperatura este stabilă și curenții vântului nu există în exterior, poate fi uneori un șoc pentru ei.


Va trebui să întăriți treptat răsadurile la vremea în aer liber, daca doriti sa-i plantati afara. Puteți începe acest proces de întărire cu o săptămână înainte de a transplanta răsadurile.

În prima zi, scoateți răsadurile într-un loc adăpostit, care este ferit de soare. Ține-le acolo timp de o oră, apoi du-le înapoi înăuntru.

În ziua următoare, creșteți expunerea în aer liber la 2 ore și așa mai departe.

Până în a 5-a zi, răsadurile ar trebui să rămână afară toată ziua.

În a șaptea zi, le puteți transplanta.

La plantare rasadurile de ardei ar trebui sa aiba 5 frunze bine dezvoltate si radacini bine dezvoltate. Frunzele trbuie sa fie intacte si sa nu prezinte urme de boli.

Ardeii grasi , ardeii iuti si gogosarii pot fi plantati in gradina in momentul in care temperatura solului nu scade sub 15 grade Celsius.

Acest lucru se intampla, in general, la finalul lunii aprilie in zonele mai calde si mijlocul lunii mai in zonele reci sau de munte. Nu va grabiti, mai bine asteptati pana cand este suficient de cald.

Plantarea rasadurilor se face la o distanta de 40-50 cm intre plante si 70-90 cm intre randuri. In solariile neincalzite, plantarea se poate face de la inceputul lunii aprilie.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii