Obtine o recolta dubla de capsuni cu aceste 3 sfaturi

In acest vidoclip, vă voi spune ce trebuie să faceți cu plantele de căpșuni primăvara pentru a va dubla cantitatea de capsuni recoltata. Trebuie să aveți timp să o faceți înainte ca căpșunile voastre să înceapă să formeze ovare. Aceasta perioada este ideala.

Exista trei pasi in acest proces și bineînțeles la sfârșitul sezonului veți obține o recoltă de căpșuni delicioasă, abundentă și ecologică.

Mai întâi cand mugurii încep să se formeze pe tufișuri acum trebuie să faceți următoarea operație : indepartam toate frunzele bolnave sau ofilite.

Bolile sunt vizibile clar pe ele, le scoatem le aruncam intr-o galeata si le scoatem la compost si nu le lasam in gradina.

Apoi avem nevoie sa aplicam un ingrasamant natural. Acesta ar trebui să fie pe bază de azot, in aceasta faza. Se poate folosi un gunoi de pasare sau gunoi  de vacă . Trebuie sa-l transformam in ingrasamant lichid pentru a a fi absorbit si asimilat mai repede. Eu am folosit gunoi de pasare granulat caci am primit recent cativa saci, el se gaseste in comert. Se dilueaza gunoiul , aproximativ un borcan mare la zece litri de apă,

Este mai bine să aplici orice îngrășăminte lichide fie dimineața devreme, fie seara înainte de apusul soarelui caci va pătrunde mai adânc până la rădăcini și va fi complet absorbit de plantă. Ingrășământul din gunoi de pasare este un îngrășământ complex pe baza de acizi humici si pe langa azot mai contine si potasiu, mai exista macro si micro elemente care sunt necesare pentru buna dezvoltare a capsunilor .

Se efectueaza fertilizarea ca o udare obișnuită a căpșunilor sub un tufiș și ultimul lucru care trebuie făcut, desigur, este mulcirea. Cel mai potrivit mulci pentru capsuni sunt paiele deoarece ele nu contin seminte de buruieni. Mulcirea ajuta la pastreaza umiditatii din sol și cel mai important atunci când tufele încep să se dezvolte își formeaza căpșunii atunci atunci ele vor fi asezate pe paie si nu pe pamant umed care duc la putrezirea lor sau atacul usor al daunatorilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii