Importanta repicarii rasadurilor de rosii

Repicarea roșiilor implică separarea ușor a răsadurilor nou germinate și transferarea lor în propriile ghivece. Deoarece roșiile sunt plante flămânde, acestea au nevoie de un sol bogat în nutrienți după germinare pentru a stimula creșterea și pentru a preveni simptomele de deficiență. De asemenea, au nevoie de mai mult spațiu pentru a dezvolta rădăcini bune și puternice.

Trei până la zece zile după semănatul semințelor de roșii , apar primele răsaduri. Acestea ar trebui apoi lăsate în tava pentru semințe pentru ceva timp, permițând plantei să își dezvolte prima pereche de frunze adevărate, care sunt de obicei lobate sau zimțate. Pe măsură ce plantele tinere încep să crească și nutrienții stocați din semințe sunt epuizați, ele au nevoie în curând de un aport proaspăt.

Pentru repicarea roșiilor, cel mai bine este un sol prefertilizat care oferă toți nutrienții esențiali. În plus, solul ar trebui să fie bogat în humus, să aibă o structură liberă, permeabilă și să poată stoca bine apa. 

La aproximativ 2 – 3 săptămâni după însămânțarea semințelor, repicarea răsadurile de îndată ce primele frunze adevărate devin vizibile.

Cu o lingură sau o lingură de transplant, ridicați plantele tinere din sol, apucându-le doar de cotiledoane.

Puneți plantele de roșii în ghivece cu diametrul de 8 – 12 centimetri umplute cu pământ bogat în nutrienți.

Plantați răsadurile până la baza frunzelor adevărate.

Umpleți pământul, apăsați ușor de jur împrejur, udați bine și puneți ghivecele într-un loc luminos și cald.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii