De ce se fac rasadurile de rosii mov si cum le remediem

 Răsadurile de roșii pot prezenta tulpini violete sau frunze care devin violet atunci când au nevoie de fertilizare sau suferă de diverși factori de stres. Cele mai frecvente cauze ale răsadurilor de roșii violete sunt deficiența de fosfor sau magneziu, temperaturile reci ale solului sau luminile de creștere prea puternice.



Mulți factori pot declanșa ondularea frunzelor pe răsadurile de roșii, iar atunci când sunt cuplate cu o nuanță violetă, devine evident că planta este stresată. Dacă ați fertilizat, alți vinovați ar putea fi temperaturile scăzute, udarea excesivă, problemele de lumină sau toate cele de mai sus. Am avut aceasta problema si este greu de identificat cauza exacta.

Cum remediați răsadurile de roșii violete?

În primul rând, nu intrați în panică. Aceasta este o problemă comună și rareori împiedică creșterea plantelor tale . De îndată ce vă puteți transplanta răsadurile de roșii afară, acestea ar trebui să se refacă complet și să crească frunze și tulpini noi, verzi și sănătoase.


Dacă ai de-a face cu răsaduri de roșii violet și nu ești sigur de cauză, încearcă să le elimini unul câte unul, începând cu fertilizarea . Amintiți-vă, ar trebui să începeți să fertilizați răsadurile de roșii numai după ce au crescut două seturi de frunze și, chiar și atunci, să folosiți îngrășământul la jumătate din putere.

Deficit de fosfor

Răsadurile de roșii cu deficit de fosfor au adesea tulpini și frunzele de jos care devin violet. Dacă bănuiți că fosforul este cauza acestui lucru, puteți încerca să vă hrăniți răsadurile cu ingrasaminte pe baza de fosfor.

Un ingrasamant care are un procent mai mare de fosfor și un raport mai mic de azot este ingrasamantul din coji de ceapa.

Deficit de magneziu

Magneziul este un nutrient esențial care este implicat în producția de clorofilă. Când lipsesc, frunzele pot prezenta o nuanță violet sau maro. Pentru a vă asigura că răsadurile dvs. de roșii au suficient magneziu, le puteți trata cu un ingrasamant pe baza de magneziu (apa din coji de banane este un ingrasamant bun in acest caz )


Temperaturile scăzute pot împiedica grav creșterea răsadurilor de roșii, deoarece nu tolerează temperaturi sub 10 ° C . cum este si in cazul meu, caci rasadurile si-au schimbat culoare cand le-am mutat in solar. Solul rece poate face, de asemenea, ca fosforul să fie mai puțin disponibil pentru absorbția rădăcinilor și ajungeți să obțineți răsaduri de roșii violete.


Poate fi mai greu să controlați temperatura mediului de creștere dacă v-ați început răsadurile într-o seră sau într-un cadru rece. Dacă aveți acces la un încălzitor, setați termostatul la 10 ° C în timpul nopții pentru a vă asigura că nu vă șocați răsadurile. 


Rețineți că plantele de tomate au o durată de viață lungă. Până când le transplantați în pământ, majoritatea semnelor de violet vor dispărea. De asemenea, veți face o mulțime de tăiere , planta va continua să crească, iar tulpinile și frunzele vor fi expuse la lumina naturală a soarelui și vor deveni o nuanță normală de verde.


Pe scurt, fii cu ochii pe răsaduri de roșii, nu udați în exces, nu le expuneți la temperaturi scăzute, hrăniți ocazional (dar nu hrăniți în exces) și încercați să nu le începeți prea devreme. Veți avea răsaduri puternice și sănătoase în cel mai scurt timp.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii