Ce nu putem planta dupa cartofi?

 Utilizarea metodelor de rotație a culturilor nu este o știință întâmplătoare. Indiferent dacă cultivați o grădină pe 50 de metri pătrați sau pe 60 de ari de pământ, ceea ce plantați după cartofi va beneficia următoarea cultură.

Rotația culturilor vă poate ajuta să vă mențineți solul sănătos prin gestionarea bolilor, dăunătorilor și buruienilor în grădinile de legume.

Atunci când este folosită ca metodă de menținere a sănătății solului, rotația culturilor poate adăuga, de asemenea, beneficii nutriționale. Tufele de cartofi suprimă creșterea buruienilor, dar extrag și mult azot și fosfor din sol. Însă există unele culturi care cresc destul de bine într-un loc în care anul trecut au crescut cartofi.

Nu este recomandabilă cultivarea verzei după cartofi. Solul nu va fi suficient de hrănitor pentru ea și ați putea strica recolta.

De asemenea, nu merită să plantați căpșuni după cartofi, deoarece fructele vor fi mâncate de viermii de sârmă.

Și alte culturi de din familia solanacee, cum ar fi roșiile, ardeii dulci și iuți, vinetele și tutunul, nu ar trebui să fie plantate după cartofi. Ideea este că toate culturile solanacee și cartofii au în comun dăunătorii și bolile ce le pot afecta. Prin urmare, aceste legume se vor îmbolnăvi foarte des și vor suferi de gândacul de Colorado al cartofului.

Pueti planta leguminoase precum  mazăre si fasole . Mai puteti planta  ridichi, dovleci , ceapa si usturoi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii