12 legume care se planteaza langa rosii pentru o recolta bogata

 Plantarea însoțitoare este o metodă ușoară de a vă ajuta să vă îmbunătățiți recoltele de roșii. Plantarea însoțitoare este practica de a cultiva plante în apropiere una de cealaltă în grădina de legume, astfel încât plantele să poată beneficia una de cealaltă. Uneori, aceste relații benefice implică descurajarea dăunătorilor, în timp ce alteori pot îmbunătăți creșterea plantelor sau producția de legume, pot atrage insecte și polenizatori benefice sau pot preveni bolile.


De exemplu, busuiocul poate ajuta la mascarea parfumului roșiilor de la trips, un dăunător comun al plantelor de tomate. Plantarea roșiilor cu plante de busuioc vă poate ajuta să vă protejați plantele de roșii de încetinirea creșterii și de căderea timpurie a fructelor cauzată de trips.


Care sunt cele mai bune plante însoțitoare pentru tomate?

Aveți o mulțime de alegere pentru plantarea însoțitoare cu roșiile dvs., dar iată cele două preferate ale noastre.


Busuioc. Credem că busuiocul este poate cea mai excelentă plantă însoțitoare pentru roșii. Mirosul puternic de busuioc poate masca roșiile de numeroși dăunători precum tripsul, afidele și acarienii, protejând plantele. Busuiocul poate descuraja, de asemenea, viermii de roșii .

Gălbenele. Nu numai că gălbenelele sunt un plus frumos pentru grădina dvs., dar parfumul lor puternic ajută la derutarea insectelor, astfel încât acestea să nu vă găsească roșiile. În plus, florile frumoase sunt excelente pentru a atrage insecte benefice precum polenizatorii. 

Fasole si mazare . Fasolea și mazărea fixează azotul în sol, ceea ce face fericiți hrănitorii grei precum roșiile. Fasolea, în special, este un spațiu potrivit pentru roșii și poate ajuta la creșterea circulației aerului în jurul plantelor de tomate pentru a reduce bolile fungice. Dar și boabele de fasole vor face treaba, dacă aveți spațiu.

Morcovi. Atrage viespi parazite, care ajută la combaterea viermilor de roșii și a altor dăunători de omizi. Un avertisment important: unii oameni spun că, deși plantarea roșiilor și morcovilor împreună îmbunătățește aroma ambelor, poate reduce creșterea, în special a morcovilor. Dacă nu vă deranjează morcovii super aromați, dar mai mici, acest combo merită încercat!

Sfecla si ridichi. Aceste mici culturi de rădăcină se pot cuibări în spațiile dintre plantele de tomate.

Castraveți și dovlecei. Acestea pot fi cultivate ca mulci viu sub plante înalte precum roșiile - frunzele ajută la gestionarea buruienilor și la reținerea umidității solului. Doar asigurați-vă că aveți suficient spațiu de creștere!

Salata verde . Salata verde este un însoțitor grozav, deoarece este o utilizare bună a spațiului. Poti umple spatiul dintre plantele de rosii cu salata verde, iar plantele de rosii pot ajuta la umbra salata de soarele fierbinte al verii.

Ceapă, usturoi . Mirosul copleșitor al cepei, usturoiului și arpagicului poate masca parfumul roșiilor de la insecte.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii