Insecticid puternic din rostopasca pentru afide, păduchi verzi la trandafiri

 Rostopasca este răspândita în păduri, garduri vii și pe malurile pâraielor, dar poate fi găsit și în grădini. 

Rostopasca poate fi utilă grădinarilor care caută o modalitate sigură și naturală pentru lupta cu dăunătorii. Rostopasca poate fi folosita in gradina sub forma de fertilizant, fungicid si insecticid. Soluțiile pregătite pe bază de rostopască sunt un remediu excelent împotriva afidelor și furnicilor.


Rostopasca conține substanțe precum acid ascorbic, flavonoide, saponine, uleiuri esențiale, acizi organici și alcaloizi. Odată ajunși în apă, o fac otrăvitoare pentru dăunători.


Pentru a prepara un insecticid puternic avem nevoie de un brat bun de rostopasca si 2-3 litri de apa. Se toarna apa fara clor peste ea si se lasa la macerat, la cald, acoperita, cateva zile. Este gata cand apa incepe sa-si schimbe culoarea, de obicei o culoare galben-verzui. In functie de temperaturile de afara poate dura 2-3 zile daca este cald sau chiar cinci daca este mai rece.

Se foloseste nediluata pentru un efect mai puternic. Se stropesc plantele afectate cu aceasta solutie. Eu am adaugat si cateva urzici care si le au un efect asemanator impotriva insectelor.

Este necesara stropirea de mai multe ori a plantelor pentru a-si face efectul. Cu această soluție poți stropi și pomii fructiferi, dacă pe ei au apărut omizile. 

Plantele de rostopasca folosite la macerat nu se arunca ci se imprastie prin gradina, in locurile in care sunt prezenti melcii, deoarece ii poate tine la distanta.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii