Sirop de papadie (miere)

 Siropul de păpădie este bun și ca îndulcitor natural în ceai. Sau încercați Siropul de păpădie într-o băutură carbogazoasă, care este un favorit european în stil vechi!Tăiați florile de la baza verde într-un recipient. Apoi clătiți florile și uscați. (Puteți sări peste acest pas pentru a reține mai mult polen, care este bun pentru sistemul imunitar. Dacă sunteți îngrijorat de insecte, totuși, inspectați atent sau vor fi, de asemenea, strânși mai târziu.)


Adăugați capete de flori și apă într-o oală. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă timp de 30 de secunde până la un minut.


Apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați la macerat peste noapte (sau cel puțin 8 ore).


A doua zi dimineața, strecoară lichidul într-o altă oală sau castron. Puteți strecura peste o cârpă de brânză sau o strecurătoare cu plasă fină, storcând cât mai multă apă.


Reveniți lichidul strecurat în oală și aruncați florile. Adăugați zahărul, coaja de lămâie și sucul în oală și fierbeți timp de o oră. Lasă siropul să se răcească. Notă: siropul nu se va îngroșa până nu se răcește. Odată ce s-a răcit, gustăm cu o lingură. Se ajustează după gust cu zahăr și suc de lămâie.


Asta este!



Transferați într-un borcan sau recipient de clasă sterilă și lăsați să se răcească complet. Se poate păstra la frigider până la o lună.

Daca doriti  reteta mai simpla si mai sanatoasa, la rece fara fierbere, urmariti videoclipul meu de mai jos :

Comentarii