Cum să cultivi broccoli

 Broccoli ( Brassica oleracea ) este o legumă bogată în nutrienți, care poate fi folosită într-o varietate de moduri.


Ca plantă de sezon rece, a ști când să plantezi broccoli este cheia. Dacă se dorește recoltarea plantelor de broccoli în mijlocul verii, cel mai bine este să începeți broccoli în interior cu 6 până la 8 săptămâni înainte de ultima dată de îngheț .


Pentru o recoltă de toamnă, broccoli poate fi însămânțat direct în grădină în mijlocul verii.


Când cultivați răsaduri de broccoli în interior, asigurați-vă că oferiți multă lumină pentru a preveni alungirea rasadurilor . Dacă se dezvoltă tulpini lungi, încercați să plantati răsadurile mai adânc (adaugand pamant până la primele frunze) și apoi oferiți mai multă lumină. Așteptați până când vremea fără îngheț a sosit înainte de a transplanta răsaduri de primăvară în grădină. Asigurați-vă că întăriți plantele expunând treptat răsadurile de broccoli la lumina directă a soarelui și la vânt. Spațiati plantele de broccoli la 30 până la 60 cm. una dintre ele. Oferirea mai mult spațiu între plante încurajează capete centrale mai mari.


Broccoli preferă plin soare. Alegeți o grădină care oferă minim 6 până la 8 ore de lumină solară directă zilnic.

Încercați să creșteți broccoli într-un sol organic, bogat și fertilizați răsadurile și transplanturile tinere pentru a menține creșterea constantă. Utilizați un îngrășământ echilibrat, deoarece prea mult azot favorizează creșterea excesivă a frunzelor. 

Potasiul și fosforul încurajează dezvoltarea înfloririi. Udați în mod regulat, deoarece broccoli crește cel mai bine în soluri umede, dar nu ude. Mulci pentru a controla buruienile și pentru a menține nivelul de umiditate al solului. Pentru a preveni bolile și a controla dăunătorii, cel mai bine este să plantezi broccoli într-o zonă a grădinii în care nu ai cultivat plante din familia Brassicaceae (familia de varză) de patru ani. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii