Mulcirea legumelor cu iarba cosita

 Mulcirea cu  iarbă cosita este o metodă veche care îmbunătățește solul, previne unele buruieni și păstrează umiditatea.


Beneficiile folosirii tunsurilor de iarbă proaspătă ca mulci includ răcirea zonei rădăcinii, conservarea umidității și adăugarea înapoi a până la 25% din nutrienții pe care creșterea îi elimină din sol. Mulcirea cu iarbă sau buruieni are avantajul suplimentar de a face încă un pas dintr-o treabă de grădină deja plină de grea. Tăiurile de gazon conțin cantități mari de azot , un macronutrient de care toate plantele au nevoie pentru a crește și a înflori.


Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a folosi deșeurile, iar deșeurile tăiate se descompun rapid și adaugă azot în sol, crescând în același timp porozitatea și reducând evaporarea. Puteți folosi atat iarbă proaspătă cat si uscată ca mulci.


Principala regulă pentru utilizarea tunsurilor de iarbă ca mulci este aplicarea lor în straturi subțiri. Acest lucru se întâmplă în mod natural dacă răspândiți mulci ca pas final după plivire. 

Dacă gazonul dvs. a fost tratat recent cu un erbicid  nu folosiți iarba tăiată ca mulci, deoarece acest lucru vă poate dăuna plantelor.


Ideal  ar fi sa fie putin uscata. Iarba tăiată umedă se poate întinde, împiedicând oxigenul și umezeala să ajungă în sol. Când oxigenul este limitat, poate apărea defalcarea anaerobă a tăieturii, rezultând un miros urât. Daca puneti iarba proaspata , asezati-o in straturi subtiri.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii