Vaselina pe pomi fructiferi - Cum să eliminați rapid furnicile și să preveniți afidele

 Problema cu copacii este că insectelor le place să se cațără în căutare de hrană și adăpost. Acest lucru nu numai că dăunează frunzelor copacului, dar ar putea ucide și întregul copac. Acest lucru se întâmplă deoarece copacul trece printr-un stres masiv pe măsură ce frunzele și coaja îi sunt mâncate. Acest proces este cunoscut sub numele de defoliere, iar insectele cățărătoare sunt una dintre cauzele majore ale acestuia. 


Pomii fructiferi sunt terenul de hrănire perfect pentru afide. Sunt atrași de culoarea (în special galbenă) fructelor și le mănâncă cu grijă. Odată ce au terminat de mâncat, ele produc deșeuri sub formă de miere care atrage copacii de mucegai. Deci nu numai că afidele mănâncă fructele si frunzele, dar atrag și mucegaiul care ar putea aduce boli care vă pot ucide copacul prețios!


Bariera împotriva insectelor

Bariera împotriva insectelor ține furnicile și alte insecte la distanță. Este o substanță lipicioasă pe care o aplici pe ramurile și trunchiul piersicului. Când furnicile încearcă să se cațere în copac, se blochează și nu mai pot progresa.



În forma sa naturală, vaselina este grasă.


Furnicilor le este imposibil să traverseze substanțe lipicioase.


Aplicarea acesteia în locurile frecventate de furnici reprezintă o barieră eficientă care împiedică furnicile să treacă dincolo de locul unde s-au mânjit.


În acest fel, aplicarea vaselinei ține furnicile la distanță. Bariera cu vaselina este cea mai buna si eficienta metoda de a tine furnicile is afidele departe de copaci.


Nu aplicați niciodată vaselină direct pe scoarta. Se aplica direct pe folie. Vaselina tine furnicile la distanta prin consistenta ei lipicioasă, făcându-le greu să iasă din ea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii