Patlagina - Planta care vindeca 1001 de boli

 Patlagina a fost folosita pe scară largă încă din cele mai vechi timpuri, pentru a gestiona o gamă largă de boli, inclusiv constipație, tuse și răni. ea a fost a fost prescrisa sub diferite forme, cum ar fi semințe prăjite, decoct, sirop, , gargară, clisma rectală, supozitor vaginal, picături oculari și nazali pentru fiecare boală .

Unele dintre proprietățile sale tradiționale, inclusiv vindecarea rănilor, antipiretice, antitusive, antiinfecțioase, anti-hemoragice, antiinflamatorii, diuretice, laxative, astringente și hemostatice au fost confirmate în cercetări recente. 

Investigațiile fitochimice au arătat că patlagina conține compuși volatili, triterpenoizi, acizi fenolici și flavonoide. Studiile farmacologice moderne au dovedit unele dintre aplicațiile tradiționale ale patlaginei. 

Planta este eficienta în sângerări gastrointestinale superioare și inferioare, hematemeză, dizenterie, hemoroizi, dureri de stomac, ulcere intestinale, dispepsie și constipație prin consumul de extract și frunze cu sare și oțet sau clisma de extract .


Poate trata hemoptizia, astmul, tuberculoza, leziunile pulmonare si plurale si era folosita ca decoct cu tamaie. Extractul de frunze este folosit pentru tratarea leziunilor pulmonare multiple. Administrat oral cu miere este cea mai dorită formă de dozare pentru tratarea tulburărilor pulmonare


Extractul major de patlagina și sămânța sau rădăcina au fost aplicate pe scară largă ca tonic hepatic și recomandate în bolile obstructive ale ficatului și splinei .


Este utilizata în diferite tipuri de plăgi și boli de piele , cum ar fi rană profundă, rană purulentă, rană cronică și progresivă, rană malignă, arsuri de foc, erizipel, vezicule progresive, prurit, urticariale iritante și fistulă, prin stropirea cu pulbere de plantă .


Datorită efectului diuretic al patlaginei , este, de asemenea, recomandata pentru retenția urinară, hematurie și dureri de vezică și rinichi.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii