Adaugati cenusa la rosii

 Cenușa de lemn este bogată în substanțe nutritive care pot fi benefice pentru plantele de tomate. Poate crește fertilitatea solului și poate crește pH-ul solului sau poate fi adăugata in gropile de plantare pentru a-și menține starea neutră. De asemenea, poate respinge dăunătorii din grădină, inclusiv melcii și melcii. Cenușa uscată poate fi presărată în jurul plantelor de tomate pentru rezultate bune.


Cenușa de lemn este bogată în substanțe nutritive care sunt benefice pentru plantele de tomate. Poate ajuta la creșterea plantelor de tomate și poate reduce incidența bolilor.


Plantele de tomate cresc bine cu cenusa de lemn.


Cenușa de lemn este un reziduu obținut din arderea lemnului. Are un conținut ridicat de potasiu, fosfor, calciu și magneziu. Cenușa de lemn este bogată în calciu (20%), care este necesar pentru creșterea plantelor de tomate. De asemenea, poate preveni putrezirea capătului florii care se întâmplă din cauza insuficienței de calciu.


Are potasiu la o concentrație de până la 5%, ceea ce poate reduce incidența roșiilor cu pete și umerilor galbeni.


Lipsa magneziului provoacă frunze îngălbenite, ondulate. Cenușa de lemn oferă magneziu plantelor care mențin frunzele de roșii puternice și previn îngălbenirea frunzelor.


În plus, conține urme de alți nutrienți, inclusiv fier, aluminiu, mangan, zinc și bor.

Cenușa de lemn este solubilă în apă. Poate neutraliza aciditatea solului și poate ajuta la punerea la dispoziție a nutrienților plantelor de tomate.


Roșiile preferă solul ușor acid. Cu toate acestea, dacă pH-ul este foarte scăzut, poate fi dificil pentru roșii să supraviețuiască.


Cenușa de lemn este solubilă în apă și conține var care poate ajuta la neutralizarea acidității solului. Carbonații găsiți în cenușa de lemn pot reacționa și neutraliza acidul din sol și pot crește pH-ul acestuia.


Dacă există o creștere a pH-ului solului, aceasta poate crește disponibilitatea nutrienților în sol și poate ajuta la creșterea plantelor de tomate.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii