Cât azot( gunoi de grajd) pot pune în grădina mea de legume?

 Cât de mult azot ar trebui să ajungă în grădina ta de legume se bazează în primul rând pe tipul de legumă pe care o cultivi, deoarece fiecare tip are cerințe diferite de nutrienți. Azotul este considerat a fi cel mai important dintre toți nutrienții din îngrășăminte și este necesar de toate plantele pentru a le împiedica să se îngălbenească și să se ofilească. Azotul este, de asemenea, cel mai dificil nutrient de măsurat în sol. Microbii din sol controlează aportul zilnic de azot.


În timp ce azotul este un nutrient necesar pentru toate legumele, prea mult lucru bun poate fi foarte rău pentru culturile tale. Prea mult azot poate provoca arsuri de îngrășământ. Nivelurile ridicate de azot promovează adesea o mulțime de creștere a frunzelor, ceea ce este gbine atunci când cultivați varză , salată verde și spanac. Dar nivelurile ridicate de azot încetinesc adesea creșterea rădăcinilor, formarea florilor și înmulțirea fructelor. Aceasta înseamnă că legumele, cum ar fi morcovii și sfecla, unde sunt consumate rădăcinile, vor avea probabil rezultate slabe în solurile bogate în azot. Excesul de azot poate crește, de asemenea, susceptibilitatea unei plante la numeroase boli.


Legumele care necesită niveluri ridicate de azot includ sfecla, varza de Bruxelles, broccoli, varza, conopida, cartofii, prazul si spanacul . Majoritatea verdețurilor cu frunze se descurcă bine cu un nivel ridicat de azot.


Legumele care au un necesar mediu sau echilibrat de azot includ  sparanghel, vinete, salată verde, usturoi, ceapă, dovlecei, ardei, roșii și porumb .


Legumele care necesită un nivel scăzut de azot includ castraveți, morcovi, fasole, mazăre, ridichi, păstârnac, napi și rubarba. Legumele din acest grup sunt adesea cele care fac florile să crească sau să aibă rădăcini comestibile.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii