Sirop din muguri de brad fara fierbere - pentru tuse și răceală

 Siropul de muguri de brad este un remediu natural cu proprietati antiseptice care a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special pentru tuse si inflamatii ale cailor respiratorii. Este un tonic pulmonar. În medicina naturistă românească, siropul de muguri de brad și pin luptă împotriva răcelii și gripei și menține tractul respirator sănătos.

Cum să-ți faci sirop de muguri de brad

 

Datorită efectelor lor terapeutice, pădurile de brad au fost considerate ideale pentru sanatorie din secolul al XIX-lea încoace, unde bolnavii de plămâni se vindecau.

Vă recomand cu căldură să vă faceți sirop de muguri de brad. Va fi remediul tău natural de casă pentru tuse și răceală. Două sau trei linguri de sirop de brad în apă sau ceai înainte de mesele principale te vor ajuta să te simți mai bine. La mine funcționează de fiecare dată.


Mugurii de brad conțin uleiuri esențiale, taninuri, enzime, rășini, flavonoide, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier etc.) și vitaminele C, A și E.


Datorita ingredientelor lor, produsele din muguri de brad (tincturi, ulei esential de brad, sirop de brad etc.) au efecte terapeutice si sunt folosite din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru diverse probleme de sanatate.



Sunt perfecte pentru sistemul respirator și au multe alte beneficii pentru sănătate datorită proprietăților lor antiinflamatoare, antioxidante, expectorante, sedative, antiseptice și diuretice. Siropul de muguri de brad este folosit de ani de zile pentru a stimula sistemul imunitar și tonic pentru plămâni.


Acest sirop este remediul meu natural preferat pentru gripa de iarnă. Nu numai că este delicios, dar este și util pentru sistemul nostru respirator. Siropul de muguri de brad este bogat în vitamina C, un excelent tonic și ajută la tuse și bronșită.


Sunt atât de norocos să am acest remediu pe bază de plante chiar în curtea mea.


Pentru a face sirop de brad, aveți nevoie de următoarele ingrediente: zahăr neprelucrat, o lămâie bio întreagă, apă și muguri de brad.


Mugurii de brad sunt noile creșteri de pe vârfurile ramurilor primăvara. Sunt de culoare verde strălucitor și au o textură moale. Sunt coapte pentru cules în mai sau începutul lunii iunie. Depinde de zona în care locuiești.

Alegeți zonele nepoluate pentru a recolta muguri de brad.


Mugurii de brad sunt ideali pentru recoltare cand au intre 3 si 7 cm.


Încercați să recoltați mugurii de brad în mod uniform, pentru a nu interfera cu creșterea uniformă a bradului.

Curățați impuritățile de pe mugurii de brad clătindu-i de câteva ori în apă rece și lăsându-i să se scurgă.

Nu uitați să recoltați în mod responsabil. 

Mai multe despre aceasta reteta la rece, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii