De ce se rasucesc frunzele la ardei ?

 Dintre numeroasele cauze potențiale, există 3 care sunt cel mai probabil să provoace ondularea frunzelor de ardei. 


1. Udarea excesivă

Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face plantelor de ardei este să mențineți solul prea umed. Plantele de ardei preferă solul care este uniform umed, în timp ce prea multă apă va duce la multe probleme.

Udarea excesivă poate face ca frunzele de ardei să se încurce din cauza incapacității rădăcinilor de a accesa suficient oxigen și nutriție din sol. Udarea excesivă va cauza, de obicei, frunzele îngălbenite și încetinirea creșterii plantelor .


Deficiență de nutrienți

O posibilă cauză a ondulației frunzelor este o deficiență de nutrienți. Calciul este un nutrient secundar pentru creșterea plantelor de ardei. Printre altele, este folosit de plante pentru a dezvolta pereți celulari puternici .

Când plantele sunt lipsite de calciu, frunzele nu se pot dezvolta corespunzător și vor începe să pară ondulate și/sau clocotite. Aceasta este uneori însoțită de pete maro pe frunze și pot exista și alte semne de deficiență de nutrienți, cum ar fi frunzele galbene.


Daune cauzate de insecte

Infestările necontrolate cu insecte pot deveni rapid esecul grădinii tale. Ele vin de nicăieri aparent și pot face ravagii plantelor tale în câteva zile.


Rasucirea frunzelor de ardei poate fi un semn al unei probleme cu dăunătorii, deși de obicei se va concentra pe frunze individuale, mai degrabă decât pe întreaga plantă. Frunzele ondulate și bule ar putea fi frunzele cu care s-au hrănit insectele.


Dacă întreaga plantă de ardei are frunze ondulate, probabil că este una dintre celelalte probleme menționate. Cu toate acestea, dacă observați ondularea localizată a frunzelor, este posibil să aveți afide , trips , acarieni sau alt dăunător.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii