Cand si la ce distanta se planteaza varza

 Varza este destul de ușor de cultivat și este una dintre cele mai comune și hrănitoare plante care există pentru recoltare. Este ușor de cultivat deoarece este o legumă robustă și nu necesită multă atenție.


Unul dintre cele mai comune lucruri pe care le veți auzi despre varză este că au nevoie de spațiu pentru a crește. 

Planteaza rasadurile de varza la o distanta de 30 cm intre plante si la 50-60 cm intre randuri. Acest lucru este pentru a oferi spațiu amplu pentru ca capul lor să crească la dimensiunea lor completă. 

Dacă nu îi acordați varzei spațiul de care are nevoie, înseamnă că nu va putea crește corespunzător. Plantele de varză care sunt plantate prea aproape una de cealaltă se pot întâlni, în esență, una în cealaltă, limitând spațiul de creștere și rezultând capete de varză care sunt pipernicite sau nu cresc corespunzător.


De asemenea, varza poate ajunge să fie destul de mare. Deoarece varza poate fi recoltată în momente diferite, produce dimensiuni de creștere diferite. Soiurile anterioare de varză pot ajunge să aibă o greutate de la unu la trei kilograme.

Mai mult, acestea se planteaza la o adancime de 10 cm, iar temperatura solului trebuie sa fie de 8 grade Celsius, fara inghet timp de 2-3 zile.Varza crește cel mai bine în plin soare, dar va tolera umbra ușoară pentru o parte a zilei. Varza de toamna se va planta in lunile de vara.

Cultivați varza în sol bogat, bine drenat. Varza va tolera solurile nisipoase și argiloase, dar cel mai bine este să adăugați compost de grădină și gunoi de grajd bine îmbătrânit pe patul de plantare. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii