Castraveții bolnavi prind viață, cresc imediat și rodesc din belșug

 Uneori castravetii pot avea un start dificil si pot dezvolta tot felul de pete de frunze inca de cand sunt mici.

Toate substanțele enumerate care se găsesc în cojile de ceapă au un efect complex asupra vegetației culturilor de grădină, protejând în același timp de insectele dăunătoare. Ca urmare a utilizării decocturilor și infuziilor preparate din coajă de ceapă, toate plantele din grădină , chiar și fără a procesa substanțe chimice , vor fi protejate în mod fiabil de boli și dăunători.


Cojile de ceapă ca îngrășământ se aplică multor plante. Din el se prepară infuzii și decocturi. rețete diferite și în diferite grade de concentrare.


Avem nevoie de coji de ceapa uscate pe care le vom pune inr-un borcan pana il umplem. Se adauga apa fierbinte, se acopera si se lasa asa o zi doua. Lichidul obtinut se dilueaza in raport de 1: 5 , o parte solutie , 5 parti apa. Peste cojile de ceapa mai putem turna apa pentru a prepara o alta solutie.

Cu aceasta solutie udam castravetii, in special, dar putem uda si alte curcubitacee, pepeni galbeni sau verzi.

Eficacitatea fertilizării cu un decoct de coajă de ceapă este dovedită de mulți ani de utilizare a acestora de către mulți grădinari și cultivatori de flori, ca urmare, plantele devin mai puternice și se dezvoltă bine.

Legumele, atunci când sunt hrănite cu decoct, cresc mai puternice, sistemul lor de rădăcină se dezvoltă bine.

Plantele tinere, atunci când sunt transplantate în pământ, prind rapid rădăcini și intră în stadiul de creștere activă fără probleme;

hrănirea ulterioară regulată cu decoct susține imunitatea plantei pe parcursul întregului sezon de vegetație , protejează împotriva daunelor cauzate de multe boli bacteriene și fungice.

Acest tratament nu dăunează mediului , nu duce la moartea insectelor, nu afectează calitatea legumelor cultivate, așa cum se poate întâmpla atunci când se folosesc substanțe chimice.

Coaja de ceapă, dacă ați acumulat destul de multa, poate fi aplicată direct pe sol atunci când pregătiți pamantul pentru semanat, îmbunătățește structura solului și o dezinfectează fără a dăuna vreunei plante. Puteti planta acolo , castraveti cartofi, roșii , vinete și ardei. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii