Insecticid din boia iute sau ardei iuti

 Dacă sunteți în căutarea unei metode complet naturale pentru a descuraja dăunătorii de a vă deteriora plantele - trebuie să faceți și să utilizați insecticid cu ardei iute!


Spray-ul cu ardei iute a fost folosit de zeci de ani de fermele ecologice și grădinari ca soluție naturală pentru alungarea dăunătorilor. Nu numai că este 100% organic, dar poate fi făcut și destul de ușor din ingrediente ușor de găsit. Și mai bine - și destul de ieftin!


Sprayul cu ardei iute funcționează ca un efect natural de descurajare prin acoperirea plantelor într-un strat de căldură. Se aplică sub formă de spray lichid pe frunzișul plantelor din grădini și paturi de flori.


Pe măsură ce reziduul fierbinte se usucă, acoperă frunzele într-un strat fierbinte picant de căldură. Și atunci când dăunătorii încep să mănânce pe frunziș, este orice altceva decât atrăgător pentru papilele lor gustative! De fapt, de obicei îi trimite să se grăbească departe.


Pentru majoritatea dăunătorilor, spray-ul cu ardei iute este un factor de descurajare și nu un insecticid. Dar există aplicații în care lichidul nu numai că va respinge insectele, ci chiar le va ucide.


Două dintre cele mai bune exemple sunt acarienii de păianjen și viermii de varză. Când este aplicat plantelor afectate de acești doi dăunători, le poate opri de fapt, ucigându-le.


1 l de apă

5 ardei iuti tocați mărunt 

6 catei de usturoi (optional)

Dacă nu sunt disponibile ardei proaspeți, puteți înlocui cu 3 linguri de boia de ardei iute 


Usturoiul este un ingredient opțional, dar va ajuta la alungarea insectelor suplimentare atunci când este lăsat să se înmoaie în amestec. Când folosiți usturoi, zdrobiți sau tocați cățeii pentru a-i permite să se absoarbă în apă.


Turnnati apa peste ardei sau boia iute si lasati peste noapte. Dimineata strecurati si insecticidul este gata.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii