Plantați ardei astfel pentru o recoltă timpurie și bogată - distanta plantare ardei

 Distanțarea plantelor de ardei la distanța corespunzătoare este modalitatea inteligentă de a începe sezonul de creștere. 


Supraaglomerarea plantelor reduce sănătatea plantelor

Plantele supraaglomerate sunt mai predispuse la probleme de insecte și boli, care la rândul lor afectează sănătatea și creșterea plantelor. 

Supraaglomerarea plantelor reduce randamentul

Nu numai problemele cu insectele și bolile plantelor afectează randamentul, dar și plantele ingramadite care trebuie să concureze pentru lumina soarelui, apă și nutrienți. Ardeii au nevoie de minimum 8 ore de lumină solară pentru a produce plante puternice și sănătoase. Împachetate strâns, nu primesc suficientă lumină pentru a crește în plante mari. Într-un climat de sezon scurt, precum al meu, un soi cu o perioadă lungă de maturitate are nevoie de condiții ideale și distanță potrivită pentru a avea șansa de a-și maturiza fructele.


Plantele de ardei au nevoie, de asemenea, de un aport constant de apă și nutrienți. Ei se uda adâncsăptămânal dacă nu a plouat. Ardeii cultivați în containere se usucă mai repede decât plantele de grădină și trebuie udați de două până la trei ori pe săptămână, în funcție de vreme. De asemenea,  plantele de ardei trebuie fertilizate la fiecare 2 până la 3 săptămâni cu un îngrășământ organic , in functie de stadiul de dezvoltare al ardeilor .


Ardeii sunt legume iubitoare de căldură, așa că nu le plantați în aer liber până când temperatura solului s-a încălzit la cel puțin 15 C.


Locul ideal pentru ardei oferă soare plin și sol fertil și bine drenat. Plantele de ardei nu sunt hrănitoare grele, dar modificarea solului cu compost înainte de plantare este benefică. Pentru a evita lipsa de calciu la ardei, puneti coji de oua macinate in gaura lor de plantare.


Distanța dintre plantele mele de ardei gras este de 30-40 cm, de la tulpină la tulpină.  Rândurile ar trebui să fie între 80-90 de cm. Spați ardeii iuti la 25 cm unul de celălalt și rândurile de 50-60 cm de celălalt.  

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii