Scapa de furnici cu bicarbonat de sodiu

 Bicarbonatul de sodiu ucide furnicile doar atunci când îl ingerează – le va ucide rapid în câteva minute dacă îl consumă. Partea dificilă este că furnicile știu din instinct să stea departe de bicarbonat de sodiu, așa că este dificil să-l pui undeva unde îl vor ingera dacă sunt deja în casa sau in gradina.




Dacă le puteți găsi cuibul, stropiți o cantitate decentă peste el și s-ar putea să-l ingereze. Dacă nu aveți încă o problemă cu furnicile, bicarbonatul de sodiu poate împiedica furnicile să intre în casă, stropindu-l în jurul punctelor de intrare. Cu toate acestea, nu este o modalitate grozavă de a scăpa de ei atunci când l-au infestat deja.


Combinați 1 parte bicarbonat de sodiu cu 1 parte zahăr pudră. Am folosit câte 3/4 de lingură din fiecare și am amestecat-o direct în capacul borcanului. Din câte am citit, furnicile nu pot face diferența între bicarbonat de sodiu și zahăr pudră pentru că au dimensiuni similare. Zahărul atrage furnicile , iar bicarbonatul de sodiu este cel care le ucide: reacționează cu acidul din sistemul lor digestiv.


Puneți amestecul în locuri strategice și așteptați ca bicarbonatul de sodiu să-și facă treaba. Puteți folosi un capac de borcan sau ceva asemănător pentru a păstra momeala conținută sau o puteți plasa direct pe suprafața unde sunt predominante furnicile.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii