Ce ar trebui să plantezi lângă vinete?

 Prin creșterea vinetelor alături de alte plante, puteți ajuta la stimularea creșterii vinetelor sau a celorlalte culturi, la respingerea insectelor sau la sporirea aromei.

 Cele mai bune plante însoțitoare de vinete

Sfeclă : Aceste legume rădăcinoase cu vreme rece fac o treabă uimitoare pregătind solul pentru următoarea recoltă apropiată, aerisind solul sau vinetele și ajutându-vă să gestionați distanța dintre plantările din anul curent.

Spanacul : Spanacul poate crește în locuri apropiate și este perfect pentru o plantă care folosește umbra adusă de vinete în lunile calde de vară.

Ceapa : insectele cred că vinetele sunt la fel de delicioase ca și noi, iar o modalitate excelentă de a le ține departe este să plantăm ceapă și vinetele împreună. Ceapa va respinge insectele, ajutând să vă păstrați vinetele curate.

 Familia Brassicas  care include varză, muștar, broccoli și conopida, se potrivește bine cu vinetele, ținând departe mulți dintre dăunătorii care sunt ademeniți de deliciosul fruct violet.

Roșii : Roșiile, din aceeași familie ca și vinetele, solaanele, sunt plante excelente însoțitoare. Se bucură de condiții similare și vor spori aroma.

Ardeii : Ardeii sunt o altă nuanțe de noapte care împărtășește condițiile de creștere cu vinetele. Face o treabă excelentă creând diversitate în grădină, contribuind în același timp la sporirea aromei și la maximizarea creșterii.

Fasole : Vinetele sunt  hrănitori grei și consumă rapid nutrienți, în special azot, din sol. Leguminoasele sau plantele de fasole sunt fixatori de azot și vor completa azotul pe care l-a consumat vinetele, acționând ca o sursă naturală de azot și făcându-l un companion perfect.

Ridichi : Această legumă cu creștere rapidă creează condiții benefice pentru sol prin aerarea solului; vor fi gata mult mai devreme decât vinetele și vor crește între plante.

Salată verde : Salata verde și toate verdețurile acționează ca o barieră grozavă împotriva buruienilor, creând o acoperire a solului atunci când sunt plantate între vinete. Umbra creată de vinete va spori verdeața care s-ar ofili în mod normal în soarele de vară, făcând aceste două plante plante însoțitoare excelente.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii