Cel mai bun îngrășământ organic! Niveluri extrem de ridicate de azot! Macerat de urzica !

 Nutrienții pe care ii conține îngrășământul cu urzici includ clorofilă, azot, fier și potasiu. Adună urzici de pe lângă câmp sau din grădina ta [cu mănuși, te rog]. Zdrobiți sau tăiați în bucăți mici pentru a crește suprafața și a elibera seva mai repede. Taierea lor nu este totusi ,neaparat necesara. Puneți într-o găleată mare.




 Adăugați apă doar pentru a acoperi urzicile, în mod ideal cu apă colectată de ploaie dar apa de la robinet este în regulă. Adăugați o greutate, cum ar fi o cărămidă, pentru a scufunda urzicile.Puneți capacul deasupra găleții, dar nu-l sigilați. Așteptați cu răbdare. Amestecati din cand in cand . După 1-2 săptămâni, maceratul  de urzică va fi gata de utilizare.

Diluați 1 parte de ceai de urzică în 10 părți apă și aplicați generos pe plantele în creștere. Dacă continuați să umpleți găleata pe tot parcursul anului și veți avea la dispoziție îngrășământ organic gratuit pentru toate plantele din grădină.

Urrzica este bogată în azot, clorofilă și polifenoli din plante – toate acestea susțin sănătatea plantelor și stimulează creșterea . In aceasta perioada toate legume au nevoie de azot pentru a creste si a se dezvolta bine.

Folositi acest ingrasamant la legume care prefera ingrasamintele cu azot cum ar fi , varza, cartofii, rosiile, ardeii, vinetele, ceapa si usturoiul.

Doza recomandată depinde de mărimea plantei . O plantă de rosie mai mica mai mică va fi fericită doar cu un pahar de 300 ml. Repetați aplicațiile cu ceai de îngrășământ de urzici o dată la fiecare lună sau două, dar nu mai des decât la fiecare 3 săptămâni. 

Mai multe, in videoclilul meu de mai jos :

Comentarii