Leustean la borcan pentru iarna

 

Leușteanul nu se usucă bine, iar frunzele se păstrează cel mai bine prin congelare sau la borcan cu sare si otet. 



Culegeți frunzele după cum este necesar, în starea de maturitate pentru a se potrivi utilizării lor. Se recoltează frunzele, se clătesc cu apă rece și se usucă prin agitare. Îndepărtați frunzele mari și mature de pe tulpini  - tulpinile pot fi tocate și gătite separat. Frunzele și tulpinile tinere pot fi păstrate întregi.

Se pregateste un borcan curat  in care se aseaza un strat de frunze de leustean. Se adauga apoi o lingura de sare grunjoasa neoidata iar apoi iarasi un strat bun de leustean, pana cand borcanul se umple. La final punem bete groase din tulpini de leustean pentru ca si continutul bine indesat sa nu iasa afara.

Turnam apoi otet, ideal ar fi de 6 grade dar e bun si de 9 grade. Tot continutul borcanului trebuie scufundat in otet. Se inchide borcanl si se pastreaza in camara.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii