Cum se inmultesc narcisele

 Narcisele (Narcissus spp.) produc de obicei flori galbene strălucitoare la începutul primăverii, deși unele tipuri prezintă flori portocalii sau albe. Narcisele se autopropagă prin formarea de bulbi noi pe bulbul principal. Împărțirea noilor becuri la fiecare trei până la cinci ani vă oferă acces la mai multe plante fără costuri și cu puțin efort.


Sapă în jurul pâlcului, ridicând în timp ce lucrezi, până când solul este suficient de afânat pentru a ridica bulbii de pe pământ fără a-i deteriora.

Despărțiți bulbii noi de bulbii principali mai mari. Răsuciți ușor cei doi bulbi în direcții opuse până când se despart. Bulbii cu diametrul mai mare de 2cm înfloresc de obicei în primăvara următoare, în timp ce bulbii mai mici pot dura până la doi ani înainte să înflorească.


Plantați noii bubi într-un pat care primește lumina completă a soarelui și nu este predispus la apă stătătoare. Îngropați bulbii cu fundul plat stabilit la o adâncime de trei ori lățimea bulbului. Spați bulbii la 8 până la 10 cm unul de celălalt în grupuri de cinci până la șaptebulbi. Udați ușor vara și toamna, astfel încât solul să nu se usuce complet. Creșterea nouă apare la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii