Ce se planteaza langa ardei ?

 Cei mai buni vecini pentru plantele de ardei vor ajuta la descurajarea dăunătorilor și la evitarea altor probleme comune. Există multe opțiuni de vecini buni si aceste recomandări funcționează pentru toate soiurile de ardei, inclusiv ardeiul iute.


Busuioc

Busuiocul este cunoscut pentru a descuraja dăunătorii precum afidele , țânțarii și tripsul .


Sfecla

O altă cultură cu amprentă redusă, sfecla este un bun însoțitor de ardei. Excelent pentru a umple spațiul nefolosit din grădină, sfecla este în general fericită oriunde în grădină.


Usturoi

Usturoiul este un companion excelent pentru cele mai obișnuite plante de grădină, iar acesta include ardeii. Acest lucru se datorează proprietăților antiseptice ale usturoiului și descurajării naturale a insectelor și ciupercilor. 



Varză de Bruxelles

Deși varza de Bruxelles poate fi dificil de crescut fără a avea probleme cu dăunătorii, ele sunt confortabile să fie cultivate lângă ardei. 


Ceapa

Ceapa nu ocupă mult spațiu în grădină și poate fi o altă metodă de utilizare a fiecărui metru pătrat. De asemenea, cepele sunt destul de ușor de crescut și se potivesc bine împreună cu ardeii.


Vinetele si rosiile se pot planta laga ardei.



Deși nu există prea multe plante pentru a evita plantarea lângă ardei, avem câteva recomandări. În cele mai multe dintre aceste cazuri, puteți planta aceste plante în aceeași grădină cu ardei, dar ar trebui să fie distanțate adecvat pentru a evita potențialele probleme.


 Feniculul, varza si guliile sunt plante care nu ar trebui plantate langa ardei.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii