Insecticid natural din urzici pentru toate insectele daunatoare

 Acest preparat pe bază de urzică are proprietăți unice de stimulare a creșterii asupra plantelor și, de asemenea, respinge majoritatea dăunătorilor, afidelor, acarienilor și căpușelor.


Ceaiul de urzică fermentat nu este un tratament curativ care ar vindeca plantele după boli. Acționează preventiv datorită puterilor sale de întărire a sistemului imunitar.


Un îngrășământ eficient – ​​Plantele au nevoie de azot pentru a crește. Azotul se găsește în toate tipurile de îngrășăminte, iar ceaiul de urzică fermentat se laudă în mod natural cu un conținut ridicat de azot. Astfel, le aduce plantelor țintă toți nutrienții de care au nevoie pentru a se menține în stare de sănătate.

Repelent pentru paraziți  – Dacă este diluat cu apă și pulverizat direct pe frunze, ceaiul de urzică fermentat va acționa ca un puternic repelent împotriva tuturor insectelor, afidelor, acarienilor și căpușelor.


Rețineți că ceaiul de urzici fermentat este foarte accesibil, deoarece singurul echipament necesar este un pulverizator pentru aplicare.


Reteta de ceai de urzica fermentata este foarte simpla


Rupeți urzicile

Puneți-le într-un lighean sau într-o găleată. Evitați absolut recipientele metalice. Folosiți plastic, lemn sau eventual polistiren.

Amestecați cu apă

Iată care sunt proporțiile de urmat:

1 kg urzici pentru 10 litri de apă.


Macerați 1 până la 2 săptămâni, amintiți-vă să amestecați la fiecare două zile.

Filtrați ceaiul de urzică fermentat

Colectați doar lichidul. Folositi urzică rămasă  (pe grămada de compost sau mulciti plantele cu ele).


Pulverizați pe plante direct cu un pulverizator pentru a-l folosi împotriva paraziților. Nu este necesară diluarea, dacă sunt respectate rapoartele de mai sus.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii