Cele mai bune ingrasaminte naturale pentru castraveti !

 Indiferent de tipul de castraveți pe care îl plantați  , amendamentele organice ale solului îndeplinesc cel mai bine cerințele lor speciale de nutrienți.




Castraveții au cerințe scăzute de azot, dar au nevoie de niveluri ridicate de potasiu și fosfor. Cunoașterea tipului de sol ajută la determinarea de cât și de ce substanțe nutritive au nevoie castraveții tăi. Solurile nisipoase lasă substanțe vitale și devin rapid sărace în nutrienți. Solurile grele pot bloca nutrienții. Adăugarea de compost înainte de plantare îmbunătățește majoritatea solului din grădină. Materia organică îmbogățește solurile nisipoase ușoare și luminează solurile argiloase grele.


Deoarece castraveții au cerințe scăzute de azot, îngrășămintele bogate în azot provoacă explozii de creștere care diminuează fructele. În loc să producă flori și fructe, castraveții hrăniți cu azot își pun energia în creșterea viței, a frunzelor și a lăstarilor. Îngrășămintele cu conținut ridicat de azot pot cauza, de asemenea, să nu se deschidă florile de castraveți, ceea ce nu va duce la nici un fruct. 


Cel mai bun îngrășământ pentru castraveți este compostul bine îmbătrânit. Compostul are doar 2% azot și se eliberează lent de-a lungul multor ani. Compostul nu va provoca o creștere vegetativă fugitivă în detrimentul fructelor. În schimb, adaugă rezerve de nutrienți care rămân disponibile în sol pe termen lung. Compostul oferă alte beneficii, inclusiv îmbunătățirea calității solului prin slăbirea acestuia, promovarea aerării, îmbunătățirea drenajului și creșterea rezistenței la boli.


Compostul poate fi aplicat anual ca mulci sau prelucrat în sol înainte de plantare, fără a provoca acumularea în exces de nutrienți. Acest amendament sănătos al solului furnizează, de asemenea, fosfor, potasiu și micronutrienți de care au nevoie castraveții. Mulciul de compost ajută, de asemenea, la menținerea concurenței din partea buruienilor, astfel încât castraveții primesc nutrienți din sol.


Un alt ingrasamant sarac in azot dar bogat in fosfor si potosiu este cenusa de lemn. Cenusa se poate adauga in sol cu cateva saptamanai inainte de plantare sau poate fi presarata in jurul castravetilor cand ei au cateva frunze bine formate.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii