Tătăneasa - beneficii si indicatii

 Cercetările au arătat acum că tataneasa conține substanțele chimice ale plantelor alantoină și acid rosmarinic . Alantoina este capabilă să accelereze mitoza celulară (ceea ce înseamnă că accelerează procesul de creștere a țesuturilor noi), în timp ce acidul rosmarinic ajută la ameliorarea durerii și a inflamației. Alantoina face parte chiar și din procesul de dezvoltare al unui făt – placenta conține acest compus pe măsură ce copilul crește, în cele din urmă scăzând pe măsură ce se ajunge la maturitatea deplină. Prezent și în laptele matern, o cantitate mică de alantoină continuă să fie furnizată copilului după naștere.


Consolul conține, de asemenea, vitamine și minerale pentru întărirea oaselor, cum ar fi vitamina C, calciu și magneziu.


În cele mai multe cazuri, compresele și unguentele de tataneasa sunt utilizate local pentru a facilita vindecarea oaselor și a rănilor. Este foarte important să vă asigurați că rănile sunt complet curate înainte de aplicarea tatanesei - acest lucru se datorează faptului că pielea poate reîncărca atât de repede încât poate prinde orice resturi rămase în rană.


Este dovedit clinic că ameliorează durerea, inflamația și umflarea mușchilor și articulațiilor în cazul artritei degenerative, mialgiei acute la spate, entorse, contuzii și tulpini după accidentări și accidente sportive.



Proprietățile vindecătoare ale consolului cuprind și pielea, cu ingredientul său minune – alantoina – hidratant, exfoliant natural, reparator, protejând și calmând pielea. Datorită statutului ridicat de antioxidant aplicarea locală ajută și la reducerea activității radicalilor liberi pe piele.


Comentarii