Cum sa cresti vinete cu succes in gradina !

 Cultivarea vinetelor este o necesitate dacă ești un fan al grădinaritului! Aceste plante impunătoare cresc bine și arată frumos în recipiente, margini ornamentale, paturi înălțate și grădini tradiționale în pământ.


Vinetele sunt legume cu vreme caldă care pot fi pornite din semințe în interior cu aproximativ opt săptămâni înainte de ultimul îngheț de primăvară. Ca și roșiile , vinetele se dezvoltă și atârnă de ramurile unei plante care poate crește la câțiva metri înălțime. Deși fructele de vinete sunt de obicei de o frumoasă culoare violet închis, ele pot fi, de asemenea, albe, roz, verzi, negre sau pestrițe alb-violet. Mărimea și forma lor variază, de asemenea, de la vinetele mari, în formă de tărtăcuță, pe care le veți găsi în mod obișnuit în magazine, până la vinetele japoneze, mai exotice, subțiri.


Plantați vinete când temperaturile solului sunt peste 15 ° C și toate șansele de îngheț au trecut. Vinetele iubesc căldura și creșc cel mai bine în locuri foarte însorite și bine drenate. 

Spați vinetele la 40 până la 60 de cm una de cealaltă . Alegeți o zonă cu lumină solară abundentă și sol fertil, bine drenat. Plantați vinete într-o locație care este plin de soare - cel puțin 6 până la 8 ore de lumină solară directă pe zi - pentru cele mai bune rezultate. După plantare, udați bine. Adăugați un strat de mulci pentru a reține umiditatea și pentru a elimina buruienile.

Îmbunătățiți solul nativ prin amestecarea cu câțiva centimetri de compost îmbătrânit sau altă materie organică bogată.

Păstrați solul umed, dar nu foarte umed - furtunurile de înmuiere sunt o opțiune excelentă.

Păstrați plantele hrănite hrănindu-le în mod regulat cu hrană pentru plante cu eliberare continuă. Aplicați un îngrășământ echilibrat la fiecare 2 săptămâni .

Aplicați un strat de mulci din materie organică, cum ar fi frunze sau scoarță măcinată fin, odată ce plantele ajung la 12 cm înălțime.

Pentru fructe mai mari, limitați la cinci sau șase per plantă, ciupind florile suplimentare care se dezvoltă.

Recoltați vinetele la 65 până la 80 de zile după transplantare, în funcție de soi. Nu așteptați prea mult pentru a recolta! Vinetele au cel mai bun gust când sunt culese tinere. Apoi, energia plantei va fi folosită pentru a produce fructe noi. Dacă recoltați devreme și des, planta va fi destul de prolifică. Odată coapte, verificați vinetele la fiecare 2 până la 3 zile.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii