De ce ar trebui sa plantam musetel in gradina de legume

 

Cand alegeti sa plantati musetel in gradina , este bine sa-l plantati ca planta companion pentru legume deoarece, proprietățile sale naturale anti-bacteriene și anti-fungice pot ajuta plantele predispuse la ciuperci, mucegai și alte afecțiuni comune ale plantelor.

Pe lângă beneficiile sale antibacteriene și antifungice, mușețelul îmbunătățește creșterea și aroma multor plante.

Putem planta musetel langa:  
Varză 
Ceapa
Fasole 
Castraveți 
Brocoli 
Conopidă 
Rosii

În grădina cu plante aromatice, mușețelul se îmbină bine cu menta și busuiocul și se spune că le îmbunătățește gustul și mirosul.


Castraveții sunt cel mai apropiat partener al mușețelului. Plantele de castraveți oferă umbră și protecție împotriva soarelui arzător, în timp ce mușețelul ajută la respingerea dăunătorilor precum afidele care pradă adesea castraveții. 

Fasole
Când sunt plantate împreună ca plante însoțitoare, fasolea și mușețelul creează un parteneriat excelent, care este atât benefic, cât și atrăgător vizual. Tulpinile înalte și grațioase ale mușețelului și florile galbene strălucitoare sunt o priveliște binevenită în grădină și oferă hrană pentru albine și alți polenizatori de ajutor. Fasolea va avea destul loc să crească în nuanța moale a mușețelului și va beneficia de aroma sa care respinge dăunătorii. 

Roșiile și mușețelul formează o echipă excelentă în grădină datorită aromei care descurajează dăunătorii și abilității roșiilor de a face față căldurii intense. Plantați-le împreună pentru o oază luxuriantă de flori frumoase și multe fructe gustoase.

Ardei, vinete și dovleac
Ardeii, vinetele și dovleceii beneficiază de aroma și umbra care descurajează dăunătorii mușețelului. Sistemele de rădăcini adânci ale plantei de mușețel ajută la furnizarea solului cu azot suplimentar de care aceste plante au nevoie pentru a avea succes. Plantați-le împreună pentru o revoltă de culoare și aromă!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii