Acest SIMPLU SFAT îți va aduce MAI MULTI DOVLECEI !

 


Planta mea de dovlecel , desi este tanara este plina de flori feminine iar in cateva zile va fi plina de dovlecei.

Prima regula in a a avea o productie foarte buna de dovlecei este alegerea soiului. Exista foarte multe soiuri de dovlecei dar soiurile de tip tufis sunt mult mai bune si mai productive decat soiurile de dovlecei lungi , taratori, ca si castravetii.

La aceste soiuri de dovlecei , tulpinile sunt scurte iar ceea ce este foarte important este faptul ca florile feminine sunt foarte aproape de florile masculine iar polenizarea se face foarte usor. La soiurile lungi exista distante mari intre florile feminine si florile masculine.

O a doua regula in a avea o productie mare de dovlecei este udarea regulata, o data la doua zile a plantei de dovlecei. Daca nu este udata suficient planta de dovlecel va da o productie slaba.

Mulcirea solului in jurul dovlecelului este un alt aspect important cand vine vorba de o productie mare de dovlecei , daca vrem sa mentinem umezeala permanenta la radacina dovlecelului.

Fertilizarea dovlecelului este un alt aspect important cand vine vorba de o productie mare de dovlecei , dovlecelul are nevoie ata de azot cat si de fosfor si potasiu , in cantitati egale.

Pana cand incepe sa infloreasca si sa produca fructe, are nevoi de mai mult azot si putem folosi compost sau gunaoi de pasare uscat. Dupa ce infloreste are nevoie de P, Ca, Mg, elemente care se regasesc in cenusa din lemn. Presarati putina cenusa in jurul plantelor de dovlecei. Se repeta operatiunea la doua saptamani.

Pentru mai multe detalii , utmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii